19.4 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός"UP Fest": Το φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

“UP Fest”: Το φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών


Της Αλίκης Μπρίνιου,

Όπως κάθε χρόνο, φέτος για ακόμα μια φορά το UP Fest έκανε την εμφάνισή του στο Πανεπιστήμιο Πατρών για να υποδεχτεί τους νέους φοιτητές, αλλά και για να καλωσορίσει τους παλιούς, που το τίμησαν με την παρουσία τους!

Το φεστιβάλ είχε διάρκεια 4 ημέρες, δηλαδή από τις 15 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, και οι δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει σίγουρα θα άφηναν έκπληκτο το κοινό, πόσο μάλλον για τη διοργάνωση που δεν είχε παραλείψει τίποτα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα και να εκτελεστεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φεστιβάλ για το Πανεπιστήμιο Πατρών. Επιπλέον, πέρα από την πόλη της Πάτρας, θέση πήραν και το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, εκεί όπου βρίσκονται κάποια τμήματα τα οποία ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών!

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 15 Οκτωβρίου με πρώτη στάση στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας με ειδικό λεωφορείο στο οποίο οι φοιτητές επιβιβάζονταν από τη στάση της Πρυτανείας. Αργότερα, είχε σειρά το Magic Bus Patras Tour το οποίο έκανε την εμφάνισή του ως ένα δίπατο λεωφορείο, ώστε κάθε πρωτοετής να έχει τη δυνατότητα να δει την πόλη που πρόκειται να μείνει μέχρι να λήξει η φοιτητική του ζωή, από ψηλά! Η διαδρομή που ακολουθεί το λεωφορείο ξεκινάει από το Πανεπιστήμιο και κάνει στάσεις σε μερικά από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της πόλης. Οι φοιτητές επισκέπτονται τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, το Βόρειο και το Νότιο Πάρκο, το Έλος της Αγυιάς, τον Μόλο Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας, τη Βουντένη, την Achaia Clauss, ένα μέρος που θυμίζει εικόνες μακριά από πόλη καθώς περιτριγυρίζεται από αμπέλια με σταφύλια και υπερισχύει το πράσινο! Βέβαια, το λεωφορείο δεν σταματάει εκεί. Η διαδρομή το κατευθύνει στο Καρναβαλικό εργαστήρι, στο Ρωμαϊκό ωδείο και τέλος στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κτήριο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Κουκούλι.

Πηγή εικόνας: thebest.gr

Τη δεύτερη μέρα, δηλαδή την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, ένα γεμάτο πρόγραμμα περιμένει τους φοιτητές, καθώς το φεστιβάλ ξεκινάει από τις 09:00 το πρωί με αθλητικές δραστηριότητες από το Πανεπιστημιακό γυμναστήριο στο Πάρκο της Ειρήνης το οποίο τοποθετείται εντός της Πανεπιστημιούπολης. Στις 10:00 υπάρχει η δυνατότητα οι φοιτητές που δεν είχαν προλάβει την προηγούμενη ημέρα, να μετακινηθούν με το Magic Bus Patras Tour. Ταυτόχρονα, η έκθεση της Καρναβαλικής αφίσας κάνει την εμφάνισή της στο φουαγιέ της Πρυτανείας. Η 3η επιλογή προκύπτει στο φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών με την πολύτεχνη έκθεση με τίτλο: Η ΓΚΟΛΦΩ με τα μάτια σύγχρονων νέων δημιουργών. Το μεσημέρι, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ 12:00-14:00 ακολουθεί περίπατος και ξενάγηση στους χώρους του Πανεπιστημίου ώστε να γνωρίσουν οι φοιτητές καλύτερα τους χώρους και το μέρος όπου πρόκειται να σπουδάσουν!

Επιπλέον στο UP FM υπάρχει 6ωρη εκπομπή και μουσική από τους φοιτητές που συμμετέχουν εθελοντικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου. Στις 13:00 τελείται υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών από τον Μητροπολίτη Πατρών και γίνεται ξενάγηση στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, έναν από τους πιο μεγάλους και εντυπωσιακούς ναούς των Βαλκανίων. Το μεσημέρι, εντάσσεται στο πρόγραμμα το Καλλίπολις: ένα διαδραστικό εργαστήριο για τους φοιτητές και την ψυχική υγεία στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Αργότερα, στο πρόγραμμα κάνει εμφάνιση μια δράση με τίτλο: Τέχνη και Υγεία και με πράξη 1η: Ο ρόλος του θεάτρου και του χορού. Όταν, πλέον, έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει και ο ουρανός έχει αποκτήσει τα πιο μαγευτικά χρώματα, το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας εμφανίζεται στο Πάρκο της Ειρήνης φέρνοντας στο παρασκήνιο την εικόνα ενός θερινού σινεμά. Τέλος, μετά από μια τεράστια ημέρα, μια συναυλία είναι αυτό που χρειάζονται οι φοιτητές για να διασκεδάσουν! Ήταν τιμή του Πανεπιστημίου Πατρών φέτος να υποδεχτεί το συγκρότημα Υπόγεια Ρεύματα, ένα underground συγκρότημα, εξαιρετικά ταλαντούχο και με απίστευτη ενέργεια!

Πηγή εικόνας: welcometoup.upatras.gr

Καθώς βρισκόμαστε στην 3η ημέρα, οι δραστηριότητες εμφανίζονται πάλι στις 09:00 το πρωί και είναι παρόμοιες με τις δραστηριότητες της προηγούμενης μέρας, σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν είχε προλάβει να συμμετάσχει σε αυτές. Βέβαια, στις 10:30 μια ξενάγηση και περιήγηση μεταφέρει τους φοιτητές στο κέντρο της πόλης μαζί με το εργαστήριο ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Έπειτα, μια ξενάγηση στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και μια ενημέρωση για τη μακέτα της γέφυρας ήταν χρήσιμη και πολύ ενδιαφέρουσα! Το μεσημέρι σειρά είχε η ξενάγηση και περιήγηση στο οινοποιείο της Achaias Clauss. Επιστροφή στην Πανεπιστημιούπολη με υπαίθρια Yoga καθώς στις 20:00 λαμβάνει μέρος μια χορευτική παράσταση από τον χορευτικό σύλλογο του Δήμου Πατρέων στο νέο Δημαρχείο της πόλης. Αργότερα, με θέα τον έναστρο ουρανό ακολουθεί αστρονομική παρατήρηση στο Πάρκο της Ειρήνης. Για το κλείσιμο της ημέρας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με την Βίκυ Καρατζόγλου και τον Βύρων Τσουράπη κάνουν την εμφάνιση τους σε έναν μαγευτικό τόνο συναυλίας! Επιπλέον, στο Αγρίνιο, η χορωδία ενηλίκων Allegro έρχεται με τα τραγούδια της να μας ταξιδέψει στον κόσμο της ποίησης με την Αλέκα Μπούκουρα στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Για 4η ημέρα οι πρωινές δραστηριότητες παραμένουν ίδιες μέχρι τις 12, όταν μαζί με την ομάδα ΩΡΙΩΝ γίνεται ηλικιακή παρατήρηση στο Πάρκο της Ειρήνης. Το βράδυ στη Βίλα Κόλλα, εντός Πανεπιστημιούπολης στο Κουκούλι, συναυλία με την Ευρυδίκη και τον Μύρωνα Στρατή δίνει ακόμα μια εξαιρετική εμπειρία στους φοιτητές της Πάτρας! Βέβαια, όποιος είχε ακόμα αντοχές από τις 23:00 και μετά, ένα Rave Party με τους TechDreamers τον περίμενε στο Πάρκο της Ειρήνης. Ωστόσο, στο Αγρίνιο τις πρωινές ώρες η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου βρίσκονταν στο Δημαρχείο ώστε να υποδεχτεί και να ενημερώσει τους φοιτητές. Έπειτα, μια ξενάγηση άρχισε στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου για να αναδείξει την ομορφιά της στους φοιτητές που μπορεί να την επισκέπτονται για πρώτη φορά! Το βράδυ ακολούθησε συναυλία με τη Μαρία Παπαγεωργίου στην Πλατεία Δημοκρατίας! Όσο για το Μεσολόγγι, παρευρέθηκε το συγκρότημα Συνεπιβάτες στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Οικογένειας Τρικούπη.

Πηγή εικόνας: welcometoup.upatras.gr

Την 4η και —δυστυχώς— τελευταία ημέρα η μεγαλύτερη συναυλία στο κέντρο της Πάτρας, και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Γεωργίου, έλαβε μέρος με τον Stavento και την Ήβη Αδάμου σε ένα υπέροχο μουσικό κλίμα που έκλεισε το φεστιβάλ με τις πιο όμορφες εικόνες και ήχους! Στο Αγρίνιο διοργανώθηκε φεστιβάλ γαστρονομίας τοπικών προϊόντων στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς. Για να τελειώσει, όμως, ευχάριστα αυτό το φεστιβάλ και στην πόλη του Αγρινίου, η βραδιά κλείνει με την ομάδα Ακορντεόν του Δήμου Αγρινίου όπου παρουσιάζει το Road without borders με τη Μαίρη Τσιρώνη στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Το UP Fest είναι μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες για να ζήσει κάποιος είτε μόλις εντάχθηκε στο πρώτο έτος φοίτησης του, είτε είναι από παλαιότερο έτος. Είναι μια μαγική εμπειρία και, προσωπικά, κάθε χρόνο ενθουσιάζομαι σαν την πρώτη φορά. Ευελπιστώ κάποια στιγμή όλοι να καταφέρετε να ζήσετε έστω για μια φορά αυτήν την εμπειρία στο Πανεπιστήμιο Πατρών!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Welcome to Up- Fest, welcometoup.upatras.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αλίκη Μπρίνιου
Αλίκη Μπρίνιου
Είναι 20 ετών και κατάγεται από την πόλη των Ιωαννίνων. Βρίσκεται στο 3ο έτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει κατακτήσει την αγγλική γλώσσα ως το επίπεδο C2 (τελικό), καθώς έχει λάβει και πιστοποίηση για τον Κώδικα Μπράιγ. Στον ελεύθερο χρόνο της επιλέγει να ακούσει μουσική, να διαβάσει βιβλία ή να παρακολουθήσει κάποια ταινία ή σειρά. Επιπλέον της αρέσει να ταξιδεύει.