16.6 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός«Πώς να χωρίσετε σε 10 μέρες» (2003): Ένα στοίχημα είναι αρκετό για...

«Πώς να χωρίσετε σε 10 μέρες» (2003): Ένα στοίχημα είναι αρκετό για να ξεχάσεις τα συναισθήματά σου;


Της Ειρήνης Λάττα,

Η αλήθεια είναι πως οι πιο παλιές ταινίες έχουν κάτι ξεχωριστό. Δεν ξέρω πώς ακριβώς να το εξηγήσω, αλλά κάθε φορά που βλέπω μια ταινία από της δεκαετίας του ’90, ή από τις αρχές του 2000, μεταφέρομαι για λίγο σε εκείνη την εποχή, όταν όλα ήταν λίγο πιο απλά, χωρίς, ίσως, την απαραίτητη τεχνολογία για την τέλεια εικόνα. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να παρακολουθήσω την ταινία «Πώς να χωρίσετε σε 10 μέρες», την οποία, παραδόξως, δεν είχα δει ποτέ ως τώρα.

Και είχα ξανά αυτό το συναίσθημα, της ταινίας που μπορείς να δεις εύκολα και άνετα με την παρέα σου, να γελάσετε, χωρίς να έχεις κάθε δευτερόλεπτο το νου σου μήπως χάσεις κάτι σημαντικό, αλλά και ταυτόχρονα το θέαμα να μη γίνεται βαρετό, αλλά να προφέρει και σασπένς. Η ταινία αυτή αναφέρεται σε δύο άγνωστα πρόσωπα, την Άντι (Κέιτ Χάντσον) και τον Μπέντζαμιν (Μάθιου ΜακΚόναχι), με την πρώτη να εργάζεται σαν συγγραφέας σε γυναικείο περιοδικό και τον δεύτερο σαν υπάλληλο σε διαφημιστική εταιρεία.
Πηγή εικόνας: Vanity Fair
Το σχέδιο και των δύο ήταν να γνωριστούν με απώτερο σκοπό την ανέλιξή τους επαγγελματικά. Αφενός, σκοπός της Άντι ήταν να βρει έναν άντρα και να κάνει όλα τα συχνά στερεοτυπικά λάθη που κάνει μια γυναίκα και «ξενερώνει» τη σχέση της, όπως υποστηρίζει πως έκανε και η φίλη της, Μισέλ, γράφοντας το άρθρο με τίτλο «Πώς να χωρίσετε σε 10 μέρες» και στη συνέχεια να μπορεί να γράφει για ό,τι εκείνη θέλει χωρίς κάποια κατεύθυνση από την ανώτερή της.
Αφετέρου, ο Μπέντζαμιν, έβαλε στοίχημα με τους συναδέλφους του πως μπορεί σε δέκα μέρες να κάνει μια κοπέλα να τον αγαπήσει, με σκοπό να ηγηθεί στην νέα καμπάνια σχετική με τα διαμάντια, καθώς και τον ρόλο τους στις ρομαντικές σχέσεις των ανθρώπων. Οι αντίπαλοι, όμως, του Μπεν, οι οποίες ήξεραν το σχέδιο της Άντι, τον ώθησαν να γνωρίσει εκείνη. Έτσι, λοιπόν, η Άντι έπιασε δουλειά και ενώ στην αρχή αποκάλυπτε όλα τα καλά της στοιχεία, στην πορεία έκανε πολλά για να ξενερώσει τον Μπεν. Μερικά από αυτά ήταν να ζητήσει αναψυκτικό την ώρα που οι Νικς θα έδιναν την τελευταία τους βολή, γεμίζει το σπίτι του με κοριτσίστικα αντικείμενα, του παίρνει σκύλο και αγοράζει εισιτήρια της Σελίν Ντιόν, αντί για ένα εισιτήριο των Νικς.
Πηγή εικόνας: Vanity Fair
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η εξωφρενική συμπεριφορά της Άντι σε μια βραδιά πόκερ του Μπεν με τους φίλους του, κάτι που έφτασε τον ίδιο στη σκέψη του χωρισμού. Οι φίλοι του, ωστόσο, πρότειναν τη συζήτηση με κάποιον σύμβουλο σχέσεων. Αυτό ήταν και το επόμενο βήμα που έσωσε την κατάσταση. Η σύμβουλος, την οποία παρίστανε η φίλη της Άντι, η Μισέλ, έδρασε καταλυτικά, αφού τους συμβούλευσε να περάσουν ένα σαββατοκύριακο με τους γονείς του Μπεν.
Τέλος, αυτές οι μέρες ήταν και οι μέρες που έφεραν ακόμα πιο κοντά τους δύο ήρωες, δημιουργώντας όμορφες στιγμές και ξεχνώντας τα στοιχήματα που είχαν βάλει και οι δύο. Με τον τρόπο αυτό, άφησαν και οι δύο ελεύθερο τον πραγματικό τους εαυτό και ερωτεύτηκαν ακόμα περισσότερο. Το τέλος μπορεί να μην ξάφνιασε αρκετούς θεατές, ήταν όμως άλλη μια υπενθύμιση για την έννοια της πραγματικής αγάπης και για το πώς τελικά τίποτα δεν μπορεί να ξενερώσει κάποιον που αγαπάει και ενδιαφέρεται αληθινά.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • How to Lose a Guy in 10 Days, imdb.com, διαθέσιμο εδώ

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Λάττα
Ειρήνη Λάττα
Γεννήθηκε το 2001 και σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπά την άθληση, τη μουσική, τη λογοτεχνία και την ποίηση. Της αρέσει πολύ να ταξιδεύει και να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους, να διαβάζει βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης και να μαθαίνει νέα πράγματα!