27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός“Emily in Paris” (s4): Μια ανάλαφρη, γλυκιά, παριζιάνικη συνήθεια! (Μέρος Β')

“Emily in Paris” (s4): Μια ανάλαφρη, γλυκιά, παριζιάνικη συνήθεια! (Μέρος Β’)


Της Νικόλ Καστόρα,

Ένας μήνας μεσολάβησε από τότε που απολαύσαμε τα πρώτα τέσσερα επεισόδια της τελευταίας σεζόν. Ένας ολόκληρος Αύγουστος πέρασε και μαζί του φεύγει σιγά-σιγά και το καλοκαίρι. Και ενώ ο καιρός γίνεται μουντός, τα φύλλα πέφτουν, το φθινόπωρο πλησιάζει και η επιστροφή στην πραγματικότητα ήδη άρχισε, αυτό που όλοι χρειαζόμαστε, για να πέσουμε όσο το δυνατόν πιο μαλακά γίνεται στην πραγματικότητα, είναι ένα σύντομο, ανάλαφρο, διασκεδαστικό και ρομαντικό διάλειμμα. Και αυτό δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από την… Emily in Paris!

Τα τέσσερα τελευταία επεισόδια έχουν ένα καινούριο αέρα, ώριμο, συνειδητοποιημένο, αλλά κυρίως ιταλικό! Ναι, όπως το ακούσατε! Η Emily δεν είναι πια in Paris, αλλά in Rome! Και όλο αυτά, εξαιτίας ενός καινούργιου έρωτα που τρυπώνει στην καρδιά της, αποπνέοντας της σιγουριά και σταθερότητα. Ο έρωτας αυτός ακούει στο όνομα Marcello. Ρομαντικός, γοητευτικός, τρυφερός, τζέντλεμαν, καταφέρνει να ζεστάνει αμέσως την καρδιά της Emily και να την κερδίσει, αφού ο Gabriell δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και στους δύο ρόλους του, σύντροφος της Emily και πατέρας του παιδιού που νομίζει πως θα αποκτήσει από την Camille. Νιώθοντας πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ολοκληρωτικά στη σχέση τους, ο Gabriell μετά από έναν έντονο καβγά τα παρατάει και σταματάει να τη διεκδικεί, ενώ η καρδιά του ανήκει μόνο σε εκείνη. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, ένας καινούργιος χαρακτήρας και ταυτόχρονα μπελάς… η Geneviene εμφανίστηκε.

Πηγή εικόνας: People / Δικαιώματα χρήσης: Giulia Parmigiani/Netflix

Το ειδύλλιο της Emily και του Marcello, εκτός από τον ρομαντισμό που εκπέμπει, μάς ταξιδεύει στην ακαταμάχητη ομορφιά της Ρώμης! Πάνω σε μία βέσπα οι δυο τους ανακαλύπτουν την ασύλληπτη ομορφιά της πρωτεύουσας της Ιταλίας! Το Colosseum, το Fontana di Trevi, η ρωμαϊκή αγορά, τα σιντριβάνια, τα γραφικά σοκάκια και οι πλατείες, αποδεικνύουν περίτρανα και επιβεβαιώνουν τη γνωστή και αγαπημένη ατάκα… «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη»! Το ερώτημα είναι αν η Emily είναι στα αλήθεια διατεθειμένη να τα αφήσει όλα πίσω της και να κάνει μια νέα αρχή. Μήπως από την άλλη, προτιμήσει τελικά την επίσης αγαπημένη και ανεπανάληπτη ατάκα… «θα έχουμε πάντα το Παρίσι»;

Πηγή εικόνας: Netflix / Δικαιώματα χρήσης: Giulia Parmigiani

Μια σεζόν που προβληματίζει και βάζει σε σκέψεις τις τηλεθεάτριες (κυρίως γιατί ταυτίζονται με την Emily), αλλά όχι μόνο, για το τι σημαίνει ευτυχία και με ποιον αξίζει και θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους! Άραγε όποιος αγαπάει επιστρέφει, διεκδικεί ή μένει απλά σιωπηλός και αφήνει τη μεγάλη του αγάπη να φύγει; Μπορεί, άραγε, ένας εγωισμός να γράψει το τέλος στην ιστορία μίας μεγάλης αγάπης; Και αν κάποια συναισθήματα —αν και πανίσχυρα— πρέπει να υποταχθούν στο όνομα μιας καινούριας αρχής που υπόσχεται πολλά…είναι άραγε αυτή η λύση; Η Emily ακόμα δεν έχει πάρει την οριστική απόφαση. Άραγε θα αλλάξει το όνομα της από @emilyinparis σε @emilyinrome; Στο τελευταίο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν δεν μας το ανακαλύπτει! Εσείς; Ποια Emily προτιμάτε; Μένει να το ανακαλύψουμε, ανυπομονώντας να δούμε τη νέα σεζόν.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Η Έμιλυ στο Παρίσι, youtube.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικόλ Καστόρα
Νικόλ Καστόρα
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει Φιλολογία στο Ε.Κ.Π.Α., κατεύθυνση ΜΝΕΦ. Γνωρίζει αγγλικά και ισπανικά. Ασχολείται με τη συγγραφή. Ο κινηματογράφος είναι το πάθος της, για αυτό και είναι μέλος του κινηματογραφικού τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α., στα πλαίσια του οποίου ασχολείται με τη σκηνοθεσία και το σενάριο.