Του Πελοπίδα-Παναγιώτη Κουλούρη,
1923: Γεννιέται στη Γερμανία, ο Henry Alfred Kissinger. Είναι Αμερικανός πολιτικός, καθηγητής πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων, συγγραφέας και διπλωμάτης. Ήταν ο κυρίαρχος της χάραξης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ την περίοδο 1969 – 1977, επί προεδρίας Νίξον και Κάρτερ, ενώ διετέλεσε Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και υπουργός Εξωτερικών. Το 1938, μετακόμισε με την οικογένειά του από τη Ναζιστική Γερμανία στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε λογιστική στο City College της Νέας Υόρκης. Το 1943 υπηρέτησε τη θητεία του στον αμερικανικό στρατό και μετά τον πόλεμο ξεκίνησε τη διδακτορική τού διατριβή με θέμα «A World Restored: Metternich, Castlereagh and the Problems of Peace 1812-1822». Το 1969, ήταν εκείνος, που έκανε το «άνοιγμα» των ΗΠΑ προς την Κίνα του Μάο, με στόχο τη δημιουργία ενός αντισοβιετικού μετώπου. Ως εκπρόσωπος του ρεαλισμού στις διεθνείς σχέσεις, θεωρούσε, ότι τα συμφέροντα ενός κράτους υπερβαίνουν τις ιδεολογίες, τα ηθικά διλήμματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το 1973, του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για την κατάπαυση πυρός στο Βιετνάμ, η οποία, βέβαια, δε διήρκησε. Επιπλέον, η αμερικανική κυβέρνηση, υπό τις ευλογίες του Kissinger, υποστήριξε αυταρχικά καθεστώτα, όπως την Χούντα των Συνταγματαρχών και την Χούντα του Πινοσέτ, στη Χιλή. Ο δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς στο βιβλίο του «Η Δίκη του Χένρυ Κίσσινγκερ, ασκεί έντονη κριτική ενάντια στην πολιτική του Kissinger, ενώ έχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων , ότι θα έπρεπε να δικαστεί για «εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και άλλα. Ο συγγραφέας δίνει στοιχεία για την εγκληματική, κατά τον ίδιο, ανάμειξή του στα πολεμικά και δικτατορικά δρώμενα στην Ινδονησία, το Μπαγκλαντές, τη Χιλή, την Κύπρο και το Ανατολικό Τιμόρ.
1930: Ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το κτίριο Chrysler. Ιδιοκτήτης του κτιρίου ήταν ο βιομήχανος και ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας “Chrysler”, Walter Chrysler. Ο ουρανοξύστης, αυτός, έχει ύψος 319 μέτρα και για 11 μήνες ήταν το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, μέχρι να ολοκληρωθεί το Empire State Building. Το κτίριο είναι κατασκευασμένο σε στυλ Αρ Ντεκό και βρίσκεται στη νότια πλευρά του Manhattan. Εξωτερικά είναι διακοσμημένο με γλυπτά από χρώμιο. Μάλιστα, θεωρείται, από πολλούς αρχιτέκτονες, ως το ωραιότερο κτίριο της Νέας Υόρκης. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα William Van Alen. Την εποχή εκείνη υπήρχε έντονος ανταγωνισμός και για το ποιος θα κατασκευάσει το ψηλότερο κτίριο αλλά και ο χρόνος, στον οποίο θα κατασκευαζόταν. Οι ρυθμοί κατασκευής τού ήταν τόσο γρήγοροι, ώστε χτίζονταν τέσσερις όροφοι την εβδομάδα, ενώ παραδόξως δε συνέβη κανένα εργατικό ατύχημα. Σήμερα, είναι το τέταρτό υψηλότερο κτίριο (318,82μ.) της πόλης, μετά από το Empire State Building (381μ.), τον Πύργο της Τράπεζας της Αμερικής (365,76μ.) και το υπό κατασκευή, νέο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου (One World Trade Center), που ονομάζεται και «Πύργος της Ελευθερίας».
2010: Ψηφίζεται στο Κοινοβούλιο, κατά πλειοψηφία, η αυτοδιοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, με το όνομα «Καλλικράτης». Κύρια στοιχεία του «Καλλικράτη» είναι η μείωση του αριθμού των δήμων κατά ⅔, η αντικατάσταση των 57 νομαρχιών από τις 13 περιφέρειες, σύσταση αποκεντρωμένων διοικήσεων, αλλαγές στη χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α., αύξηση της θητείας των αυτοδιοικητικών οργάνων από 4 σε 5 έτη και ανακατανομή των αρμοδιοτήτων κάθε βαθμού. Σκοπός ήταν η εξοικονόμηση χρημάτων, κάτι, που αποτελούσε δέσμευση της κυβέρνησης στους δανειστές, Το «Σχέδιο Καλλικράτης» ψηφίστηκε από 160 βουλευτές και το καταψήφισαν 124.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Το 2014 ξεκίνησε τις σπουδές του, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου αποφοιτώντας το 2018. Τον Οκτώβριο ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Νεαπόλεως Πάφου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Νεότερη και Σύγχρονη Ευρωπαϊκή και Ελληνική Ιστορία". Στο OffLine Post αρθρογραφεί για τις κατηγορίες Πολιτικού και Ιστορίας.