22.2 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάΓιορτή του Νότου: Η γιορτή της αγάπης και της δεύτερης ευκαιρίας επανέρχεται...

Γιορτή του Νότου: Η γιορτή της αγάπης και της δεύτερης ευκαιρίας επανέρχεται στην Καλαμάτα


Της Μαρίας Μπαλαούρα, 

Η Γιορτή του Νότου επιστρέφει για τρίτη φορά στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας, γιορτάζοντας την αλληλεγγύη, την αγάπη και τον εθελοντισμό. Πρόκειται για μια κίνηση υποστήριξης προς τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας +ΒΙΩΝΩ (Συμβιώνω), ο οποίος εδώ και χρόνια —από το 1996 συγκεκριμένα— σώζει, προστατεύει και φροντίζει χιλιάδες αδέσποτα της Μεσσηνίας, παρέχοντάς τους τροφή, κτηνιατρική περίθαλψη, αγάπη και αναζητώντας το παντοτινό τους σπίτι, μακριά από τις κακουχίες του δρόμου.

Η γιορτή αυτή επιδιώκει να μαζέψει όσα περισσότερα χρήματα γίνεται για τον Όμιλο, ως ένα ευχαριστώ για την αμέριστη αγάπη του στα ζωάκια που δεν στάθηκαν τυχερά, αλλά και στους εθελοντές της, τους αφανείς ήρωες, που με φιλεύσπλαχνα αισθήματα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουν το έργο της Φιλοζωικής. 

Φυσικά, η Γιορτή του Νότου δεν είναι αφιερωμένη μόνο στους μικρούς, τετράποδους φίλους μας, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν. Έτσι, σε αυτό το bazaar θα πωλούνται διάφορα ρούχα και αντικείμενα για μια δεύτερη ευκαιρία, ενώ θα υπάρχει και η ευκαιρία να δείτε από κοντά ζωάκια που αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι. Graffiti, vegan λιχουδιές, face painting, χειροποίητες κατασκευές, χορός και πολλή μουσική, αποτελούν την πλέον δελεαστική πρόταση για να παρευρεθείς και εσύ στη γιορτή για να χαζέψεις, να διασκεδάσεις και ίσως να γνωρίσεις το «πλασματάκι» που θα σου «κλέψει την καρδιά», το μελλοντικό σου κατοικίδιο. 

Φωτογραφία από την περισνή Γιορτή του Νότου στον πεζόδορμο Μπενάκη. Πηγή εικόνας: filozoikoskalamatas.com

Η ανταπόκριση του κόσμου τις προηγούμενες φορές, η βοήθεια πολλών συμπολιτών, αλλά και οι προσφορές από επιχειρήσεις έχουν ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των επαγγελματιών της περιοχής της Υπαπαντής, αλλά και καλών φίλων του συλλόγου, με αποτέλεσμα η λίστα των αντικειμένων να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. 

Όπως και κάθε άλλη φορά, η Γιορτή του Νότου θα λάβει μέρος στον πεζόδρομο της οδού Μπενάκη, πλησίον της εκκλησίας της Υπαπαντής, έχοντας αφετηρία το κατάστημα «Κουκουβαγιάκι» (ένα εκ των πρωταγωνιστών της εκδήλωσης) το τριήμερο της 28ης. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 26 Οκτωβρίου, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, θα συνεχίσει την Κυριακή στις 27 από τις 11 το πρωί έως τις 12 το βράδυ και τη Δευτέρα 28 από τις 12 το μεσημέρι έως τις έξι το απόγευμα. 

Είναι πολύ σημαντικό να συνεισφέρουμε με την παρουσία μας και τη συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, δίνοντας και μια δεύτερη ευκαιρία, όχι μόνο σε αντικείμενα, αλλά και σε πλάσματα που παρά τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει, εξακολουθούν να χαρίζουν την αγάπη, τη γλυκύτητα και την τρυφερότητά τους. Να είσαι εκεί! 


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Γιορτή του Νότου Vol.3, filozoikoskalamatas.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Μπαλαούρα, Αρχισυντάκτρια «Μικρά Καθημερινά»
Μαρία Μπαλαούρα, Αρχισυντάκτρια «Μικρά Καθημερινά»
Γεννήθηκε το 2002 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Ασχολείται με τη μαγειρική, την ποίηση και τους παραδοσιακούς χορούς.