25.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάAthens Coffee Festival 2024: Λάτρεις του καφέ συσπειρωθείτε! 

Athens Coffee Festival 2024: Λάτρεις του καφέ συσπειρωθείτε! 


Της Μαρίας Μπαλαούρα, 

Πολλοί από εμάς, αν όχι οι περισσότεροι, έχουμε υποκλιθεί μπροστά στη δύναμη του καφέ. Αυτήν την ενέργεια που ποτίζει τον οργανισμό μας με την πρώτη γουλιά, τα βράδια που χρειάστηκε να μείνουμε ξάγρυπνοι για να προλάβουμε κάποιο deadline και ο καφές ήταν η λύση! Είμαι σίγουρη ότι η ιστορία όλων με τον καφέ ξεκίνησε από κάποια εργασία, κάποια βαρβάτη εξεταστική ή ακόμα και από τις τραυματικές πανελλήνιες. Υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν αγαπούν ιδιαίτερα τη γεύση του καφέ, αλλά αναγνωρίζουν τις ευεργετικές του ιδιότητες και σίγουρα έχουν πέσει στην ανάγκη του. Υπάρχουν όμως και οι θερμοί θαυμαστές του καφέ, που δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς αυτόν, που τον απολαμβάνουν ακόμη και στην απογευματινή τους έξοδο. Αυτοί που είναι αυστηροί με τον τρόπο παρασκευής του, αυτοί που είναι κάπως επιλεκτικοί, αυτοί που απολαμβάνουν την απλότητα και την αυθεντικότητά του και αυτοί που είναι κάπως πιο εναλλακτικοί και τολμούν να δοκιμάσουν! Όπως κι αν τον πίνεις, σε λίγες μέρες έρχεται το απόλυτο φεστιβάλ για εσένα που αγαπάς τον καφέ! Το Athens Coffee Festival τηρεί το ραντεβού του και φέτος με περισσότερες από 120 μάρκες καφέ, αξέχαστες εκδηλώσεις και ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα. 

Πιο συγκεκριμένα, από τις 28 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Καφέ θα φιλοξενείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται τόσο σε επιχειρηματίες της εστίασης, όσο και σε λάτρεις του καφέ. Διακεκριμένοι baristas και specialistes του καφέ θα βρίσκονται στον χώρο, θα μοιραστούν πρωτότυπες ιδέες, θα παρέχουν συμβουλές και θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους, ενώ επίσης θα παρουσιάσουν εκλεκτές ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο, όπως τη Γουατεμάλα, την Αιθιοπία, την Τζαμάικα, τη Βραζιλία, το Περού, την Κολομβία και πολλές άλλες ακόμα, ενώ για όσους προτιμούν κάτι διαφορετικό, θα προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία τσαγιού και αφεψημάτων, αναψυκτικών και ροφημάτων σοκολάτας. Παράλληλα, θα εκθέτονται μηχανές espresso και φίλτρου προς πώληση, τόσο οικιακής χρήσης όσο και επαγγελματικής. Αν και ο καφές θα είναι σίγουρα ο πρωταγωνιστής, φυσικά στο festival θα προσφέρεται και φαγητό, από hotdogs και άλλα γευστικά snacks μέχρι παγωτό μηχανής και πολλά άλλα. Επιπλέον, μην χάσεις την επική αναμέτρηση των ειδικών στο roasting, από την όποια ένας θα ανακηρυχθεί Πανελλήνιος Πρωταθλητής Roasting 2025 από τον SCA Greece και θα σηκώσει την κούπα! 

Πηγή εικόνας: unsplash.com/ Δικαιώματα χρήσης: Yanapi Senaud

Φυσικά, από ένα τέτοιο εκρηκτικό φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει και η διασκέδαση! Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29, οι κωμικοί Λάμπρος Φισφής και Ζήσης Ρούμπος, θα βρίσκονται στο Αμφιθέατρο έτοιμοι να μας χαρίσουν το πιο ξεκαρδιστικό Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν και μουσικά events με: τη σαρωτική Πηνελόπη Αναστασοπούλου συνοδεία της μπάντας της, Mama Sings Fire και τον Ίαν Στρατή, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, κορυφαίους DJ, τους Over9000 Band και τον Eren Alioglou, ενώ η ομάδα Socais Flamenco θα μας παρουσιάσουν ένα συγκλονιστικό χορευτικό show με το πάθος και τη δυναμική του flamenco να «σπάει» τη σκηνή του φεστιβάλ. Τέλος, στα coffee talks, κάθε απορία θα επιλύεται και κάθε πληροφορία θα μεγεθύνεται με τους specialistes του καφέ να δίνουν τα φώτα τους σε συχνές και μη ερωτήσεις, ανοίγοντας ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρω από τον μαγικό κόσμο του καφέ. 

Μουσικά events, stand up comedy, χορός, φαγητό και πολύς καφές, είναι αυτά που ολοκληρώνουν το Athens Coffee Festival, το οποίο από το 2016 φέρνει όλους τους fans του καφέ πιο κοντά σε ένα ταξίδι στη μαγεία του καφέ. Και όλα αυτά μόνο με πέντε ευρώ εισιτήριο. Όποτε μην το σκέφτεσαι άλλο, από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ο καφές θα βρίσκεται στην Τεχνόπολη και θα σε περιμένει!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Athens Coffee Festival: Η μεγαλύτερη γιορτή του καφέ, athenscoffeefestival.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Μπαλαούρα, Αρχισυντάκτρια «Μικρά Καθημερινά»
Μαρία Μπαλαούρα, Αρχισυντάκτρια «Μικρά Καθημερινά»
Γεννήθηκε το 2002 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Ασχολείται με τη μαγειρική, την ποίηση και τους παραδοσιακούς χορούς.