21.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΗ «χαρά» της Ντόρας με τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ

Η «χαρά» της Ντόρας με τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ


Της Άννας Βραϊμάκη,

Η γνωστή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, την περασμένη εβδομάδα ήταν καλεσμένη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά αυτά, την προεδρία καλούνται να διεκδικήσουν 6 υποψήφιοι: ο τωρινός Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, ο βουλευτής Α’ Αθηνών Παύλος Γερουλάνος, η βουλευτής Δυτικής Αττικής Νάντια Γιαννακοπούλου, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης.

Σε παλαιότερη δήλωσή της, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε σχολιάσει ότι τα εσωτερικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ μοιάζουν με Δελφινάριο, ύστερα από το αλαλούμ που προέκυψε μετά τις Ευρωεκλογές.

Η μητέρα του πρώην Δημάρχου Αθηναίων, στην ερώτηση που δέχθηκε από τον δημοσιογράφο σχετικά με ποιον υποψήφιο θα προτιμούσε καλύτερα, δεν έδωσε κάποια απάντηση. Στη συνέχεια, σχολίασε ότι έχει κατά νου έναν υποψήφιο που εάν εκλεγεί θα ήταν μεγάλη χαρά για τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή η δήλωση μπορεί να χαρακτηριστεί αινιγματική, καθώς υπάρχουν αρκετά υπονοούμενα. Εννοεί, άραγε, ένα πρόσωπο που δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει τον «γαλάζιο» Πρωθυπουργό ή ο/η εν δυνάμει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι πιο κοντά στις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας;

Πηγή εικόνας: politisonline.com / Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Αρκετοί σχολίασαν ότι αυτή η άποψη ίσως φωτογραφίζει την Άννα Διαμαντοπούλου ή τη Νάντια Γιαννακοπούλου, επειδή η πρώτη κυρία είναι στενή φίλη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ασπαζόταν τις θέσεις της «γαλάζιας» παράταξης όταν αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Η δεύτερη αναφερόμενη κυρία εικάζεται από αρκετούς, καθώς σε πολλά ζήτημα, όπως της εκπαίδευσης, ταυτιζόταν με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, αν και η ίδια το αρνείται. Τα εν λόγω πρόσωπα είναι τα πιο επικρατέστερα στην εν λόγω δήλωση της «γαλάζιας» βουλεύτριας, καθώς η ίδια υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα στη διακυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου. Οπότε, κατά την άποψή της, υπάρχουν γέφυρες επικοινωνίας για διάλογο και συνεργασία.

Προς επίρρωση των παραπάνω, ορισμένοι θεώρησαν ότι υπονοείται ο Χάρης Δούκας, καθώς χαρακτηρίζεται ως ανίκανος από τον «γαλάζιο» κόσμο στα καθήκοντα που έχει αναλάβει ως Δήμαρχος Αθηναίων και στην περίπτωση που αναλάβει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, θα επηρεάσει θετικά τη ΝΔ, γιατί είναι διαφορετική η διαχείριση ενός Δήμου με τη διαχείριση ενός κόμματος από τη στιγμή που δεν έχει εκλεγεί και βουλευτής.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Βραϊμάκη
Άννα Βραϊμάκη
Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας το 2003. Σπουδάζει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο Τμήμα Φιλοσοφίας. Μιλάει δυο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά. Ενδιαφέρεται για πολιτικά και κοινωνικά θέματα που κάνουν αισθητή την παρουσία τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Στον ελεύθερό της χρόνο, ασχολείται με την πολιτική, διαβάζει βιβλία και της αρέσει να παρευρίσκεται σε ημερίδες που θίγουν κοινωνικά ζητήματα, όπως η θέση της γυναίκας.