24.5 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΤι φοράμε Ralph Lauren το φθινόπωρο;

Τι φοράμε Ralph Lauren το φθινόπωρο;


Της Ευθυμίας Γκαμπέση,

Το φθινόπωρο είναι εδώ και οι στυλιστικές μας επιλογές αλλάζουν με τη συνεχή αλλαγή του καιρού. Και τι είναι καλύτερο από το να συμβουλευτούμε έναν από τους πιο διάσημους οίκους μόδας που υπάρχει; Φυσικά, αναφέρομαι στη μάρκα Ralph Lauren. Με αφορμή, λοιπόν, τη φθινοπωρινή κολεξιόν της Ralph Lauren και την αφετηρία του φθινοπώρου, θα δούμε κάποιες τάσεις και looks που καθιερώνει ο οίκος. Σε μία θερμή και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα θα ανακαλύψουμε τις δημιουργίες που θα μας εμπνεύσουν για το φετινό φθινόπωρο.

Τα ρούχα κυμαίνονται σε γήινες και χρυσές αποχρώσεις με πλεκτά, σατέν και μεταλλιζέ κομμάτια να κάνουν την εμφάνισή τους. Cowboy καπέλα και ζώνες υπήρξαν, επίσης, πρωταγωνιστές του σόου, διατηρώντας, ωστόσο, τη φινέτσα και την κομψότητα που χαρακτηρίζει τον οίκο. Αρκετά ήταν και τα ανδρόγυνα σύνολα, με τη θηλυκή πλευρά να ενισχύεται παρά να επισκιάζεται.

Η επίδειξη έγινε στα γραφεία του σχεδιαστή, όπως ακριβώς είχε πραγματοποιηθεί και η πρώτη του επίδειξη το 1972! Αυτό που έχει παραμείνει μοναδικά συνεπές κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, φυσικά, είναι η αισθητική της Lauren. Από που πηγάζει αυτήν η αισθητική όμως; Όπως έχει επισημάνει και ο ίδιος, έμπνευση του αποτελεί μία γυναίκα η οποία διακατέχεται από εσωτερική ομορφιά και αυτοπεποίθηση. Διαθέτει το στοιχείο της διαχρονικότητας, ενώ διατηρεί την ατομικότητα και την ξεχωριστή της προσωπικότητα.

Πηγή εικόνας: Vogue

Στην επίδειξη είδαμε συνδυασμούς casual με formal, δηλαδή πλεκτής ζακέτας και σατέν φούστας. Αυτή η μίξη υπάρχει σε μεγάλο βαθμό μέσα στη μοναδική κολεξιόν αλλά φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα εντυπωσιακά βραδινά φορέματα σε χρυσές και σαμπανιζέ αποχρώσεις. Η Christy Turlington, με την οποία ξεκίνησε το σόου, φορούσε τακτοποιημένη ραπτική, μια γραβάτα στη μέση του παντελονιού της, με δερμάτινη tote RL 888 στην ίδια απόχρωση του γκρι buff με τα ρούχα της. Οι γραβάτες και τα κοστούμια δύναμης ήταν επαναλαμβανόμενα αξιοθέατα στους φθινοπωρινούς διαδρόμους, δίνοντας στο κοινό την εντύπωση ότι πραγματικά τα μοντέλα δουλεύανε στα γραφεία εκείνη την ώρα. Φαίνεται άλλωστε και το μοτίβο που ακολουθεί η Ralph Lauren, επιστρέφοντας σε διαχρονικά και κλασικά κομμάτια.

Επιπρόσθετα, ο σχεδιαστής φαίνεται ότι πέρα από τη μόδα είχε και σε άλλους καλλιτεχνικούς τομείς μία κλίση, όπως είναι αυτός του κινηματογράφου. Ένα klieg φως στημένο σε μια γωνία του εκθεσιακού χώρου μας το θύμισε αυτό, όπως και μοιάζει με δερμάτινο σακάκι και καστόρινο παντελόνι που φοριέται με μαντήλι και καπέλο 10 γαλονιών που μπορεί να έχει βγει κατευθείαν από τα γυρίσματα του Horizon, της επερχόμενης ταινίας του Kevin Costner.

Καταληκτικά, βλέπουμε το καφέ και το χρυσό να κυριαρχούν όχι μόνο εποχιακά αλλά και στυλιστικά. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο σχεδιαστής της εταιρίας, ο ίδιος και ανεπανάληπτος Ralph Lauren, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια καταφέρνει να εξυμνήσει τη γυναίκα, να της δώσει χάρη και κλάση, συνδυάζοντας το απλό με το ακριβό.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Ralph Lauren Fall 2024, vogue.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ευθυμία Γκαμπέση, Αρχισυντάκτρια Πολιτισμού
Ευθυμία Γκαμπέση, Αρχισυντάκτρια Πολιτισμού
Γεννήθηκε το 2003 στην Καστοριά, όπου και μεγάλωσε. Είναι φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δηλώνει πως κατέχει την αγγλική και ισπανική γλώσσα, ενώ δεν σκοπεύει να παραμείνει σε αυτές. Είναι λάτρης της γυμναστικής, του χορού και των ταξιδιών, ενώ στον ελεύθερο της χρόνο, της αρέσει να διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία και να ταξιδεύει. Τέλος, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την αρθρογραφία, την τέχνη και την κοινωνία σε όλες της τις πτυχές.