27.4 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΣυντροφικά μαχαιρώματα!

Συντροφικά μαχαιρώματα!


Της Σόνιας Βαλαβανίδη,

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για ακόμα μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ, που μαθημένος πια στα χιόνια προσπαθεί να βγει αλώβητος… και πάλι. Μα αυτήν τη φορά φαίνεται πως κλυδωνίζεται συθέμελα και αιτία αυτής της κατάστασης η διαμάχη της Αθηνάς Λινού και του Παύλου Πολάκη. Μέσα στη δίνη των συγκρούσεων και των αλληλοκατηγοριών που πλήττουν την αξιοπιστία του κόμματος, η μετωπική σύγκρουση των δύο βουλευτών δίνει τη χαριστική βολή. Αφορμή αυτής της σύγκρουσης η λεκτική επίθεση του Π. Πολάκη σε συνεργάτιδα του Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη σε Επιτροπή της Βουλής. Η κ. Λινού, παίρνοντας τον λόγο και εμφανώς συγκινημένη, τάχθηκε υπέρ της συνεργάτιδας του Υπουργού και καταδίκασε τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη.

Το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις και έτσι ο κ. Πολάκης τέθηκε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος στράφηκε εναντίον της κ. Λινού και ισχυρίστηκε πως η συμπεριφορά της με στοιχεία θεατρινισμού στόχευε στην πλήξη του προσώπου του και στη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν στάθηκε μόνο στη συμπεριφορά της, αλλά άφησε και αιχμές για τη λειτουργία του Ινστιτούτου Prolepsis, ιδρύτρια του οποίου είναι η κ. Λινού. Μέσω αναρτήσεων που ο αψύς βουλευτής συνηθίζει να «μάχεται» τους αντιπάλους του, κατηγόρησε την κ. Λινού για διαφθορά μέσω του Ινστιτούτου της.

Πηγή εικόνας: ethnos.gr /Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η βόμβα που έσκασε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ τον κινητοποίησε άμεσα και ζητήθηκε από την κ. Λινού να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του κ. Πολάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανεπαρκή τα στοιχεία που κατέθεσε και για αυτό κινήθηκαν οι διαδικασίες διαγραφής από την κοινοβουλευτική ομάδα. Υπονοήθηκε πως η απομάκρυνση της κ. Λινού είχε χαρακτήρα εξιλέωσης προς τον Πολάκη, μιας και ο ίδιος στράφηκε εναντίον του Προέδρου του κόμματος του, κ. Κασσελάκη, θέτοντας ζήτημα ηγεσίας. Μέχρι πρότινος, ο Πολάκης αποτελούσε έρεισμα για την ηγεσία, που αμφισβητούνταν επανειλημμένα, και η απώλεια αυτής της στήριξης του στοίχησε. Η κ. Λινού δεν έμεινε άπραγη έστειλε εξώδικο στον κ. Πολάκη ζητώντας να αναιρέσει για όσα την κατηγόρησε και ισχυρίστηκε σθεναρά πως κατέθεσε τα έγγραφα που της ζητήθηκαν. Ο Πολάκης δήλωσε πως νιώθει δικαίωση με την απομάκρυνση της Λινού και πως παρά το εξώδικο που έλαβε δεν θα αναιρέσει τίποτα από αυτά που αποκάλυψε. Έπεται και συνέχεια σε αυτήν τη διαμάχη κατά πως φαίνεται.

Πηγή εικόνας: naftemporiki.gr / Φωτογράφος και δικαιώματα χρήσης: ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλεται ανεπανόρθωτα από μέλη του ίδιου του κόμματός του και μήλον της έριδας ο Πρόεδρος, κ. Κασσελάκης. Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, παρά την εκλογή του από τη βάση του κόμματος, δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες, καθώς το κόμμα δεν επιδιώκει να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, μα επιδιώκει λύσεις στα προβλήματά του. Οι αποχωρήσεις στελεχών, οι αλληλοκατηγορίες στον δημόσιο λόγο, οι εκατέρωθεν αναρτήσεις με αιχμές για τα μέλη του κόμματος λειτουργεί ανασταλτικά στην πρόοδό του. Ο Πολάκης ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά, μιας και κρίνει τον Πρόεδρο ακατάλληλο για τη θέση αυτήν και θέτει πάλι θέμα ηγεσίας, διεκδικώντας αυτήν τη φορά ο ίδιος την ηγεσία. Πιθανότατα οι προσπάθειες του κ. Κασσελάκη για συμφιλίωση με την άλλη πλευρά έπεσε στο κενό. Αναμένονται εξελίξεις στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, για να δούμε τι μέλει γενέσθαι με τη διεκδίκηση της ηγεσίας από τον Παύλο Πολάκη, καθώς και τη διευθέτηση των ζητημάτων με τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.


TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σόνια Βαλαβανίδη
Σόνια Βαλαβανίδη
Κατοικεί στον νομό Πιερίας. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται εθελοντικά στο κοινωνικό φροντιστήριο της πόλης της. Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και ημερίδες σχετικά με το αντικείμενό σπουδών της. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει λογοτεχνία, γράφει ποίηση και διηγήματα, ενώ αγαπάει και το περπάτημα.