27.4 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός“Emily in Paris”(S4): Μια ανάλαφρη, γλυκιά, παριζιάνικη συνήθεια!

“Emily in Paris”(S4): Μια ανάλαφρη, γλυκιά, παριζιάνικη συνήθεια!


Της Νικόλ Καστόρα,

Παρίσι… η πόλη του φωτός, του έρωτα, της τέχνης, του πύργου του Άιφελ, του Λούβρου, ή… για τους εκατομμύρια fans της επιτυχημένης σειράς, από το 2020, η πόλη όπου η Αμερικανίδα Emily ανακαλύπτει και βιώνει τον έρωτα, τη φιλία, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα, το γκουρμέ φαγητό, την κομψότητα, τη φινέτσα, αλλά κυρίως τον ίδιο της τον εαυτό! Ύστερα από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια μεγάλης επιτυχίας, η Emily επέστρεψε τον Αύγουστο με τα τέσσερα πρώτα επεισόδια της πολλά υποσχόμενης τέταρτης σεζόν, η οποία στις 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί με τα τέσσερα τελευταία επεισόδια της σεζόν.

Πηγή εικόνας: People

Ποια είναι όμως η Emily, για όσους δεν έχουν δει την πολυδιαφημισμένη και επιτυχημένη σειρά του Netflix; Αρχικά, η σειρά υπογράφεται από τους δημιουργούς της γνωστής σειράς, Sex and the City, γεγονός, το οποίο μαρτυρούν χωρίς δεύτερη σκέψη τα μοδάτα και εκκεντρικά συνολάκια που επιλέγει η πρωταγωνίστρια, καθώς είναι λάτρης της μόδας και της υψηλής ραπτικής. Η λεπτεπίλεπτη Lily Colins, ή για πολλούς η σημερινή Audrey Hepburn, είναι η καταλληλότερη επιλογή για τον ρόλο της Emily, ενός χαρακτήρα ιδιαίτερα πολυδιάστατου και ποικίλου: γλυκιά, ρομαντική, κωμική, πολλές φορές ενοχλητική, επιπόλαια, πεισματάρα, δυναμική, ασύλληπτα εφευρετική, με κύριο χαρακτηριστικό της την υπερ-προβολή στα social και το εντυπωσιακό ταλέντο της στο χώρο του μάρκετινγκ. Είτε, λοιπόν, τη συμπαθήσεις από την αρχή είτε όχι, στο τέλος με τον δικό της μοναδικό τρόπο, με γκάφες, λάθη, απογοητεύσεις στην προσωπική της ζωή, και ταυτοχρόνως τεράστιων επιτυχιών στο χώρο του μάρκετινγκ, θα σε κερδίσει.

Ως βέρα Αμερικανίδα, η Emily έχει στο αίμα της τη νοοτροπία του καπιταλισμού… η εργασία της είναι προτεραιότητα! Στον πρώτο κύκλο, λοιπόν, μεταφέρθηκε προσωρινά σε μια εταιρία του Παρισιού, προκειμένου να ευχαριστήσει την προϊσταμένη της και εν τέλει να πάρει προαγωγή, όταν θα γυρίσει στην πατρίδα της. Ποτέ, όμως, δεν φανταζόταν πως η ομορφιά της πόλης του φωτός και όχι μόνο… θα την οδηγούσε στο να αποφασίσει να μείνει για πάντα εκεί! Έτσι, με την αλλαγή αυτή, η Emily γνωρίζει καλύτερα τον ίδιο της τον εαυτό, αφού βρίσκει τη φιλία στο πρόσωπο της υπέρλαμπρης τραγουδίστριας Mindy και τον κεραυνοβόλο έρωτα στο πρόσωπο του γοητευτικού σεφ Gabriel. Ένας έρωτας μετ’ εμποδίων, καθώς ο Gabriel ερωτεύτηκε την Emily, ενώ βρίσκονταν ήδη σε σχέση με την Camille. Και ενώ στην πορεία χωρίζουν, η Emily έχει γνωρίσει ήδη τον Alfie, έναν εντυπωσιακό businessman με τον οποίο πιστεύει πως έχει βρει αυτό που θα την κάνει ευτυχισμένη, ή μήπως όχι; Και αν στην πραγματικότητα δεν έχει ξεπεράσει τον Gabriel;

Πηγή εικόνας: queen.gr

Στην τέταρτη σεζόν, η πρωταγωνίστρια καλείται να διαλέξει εκείνον που αγαπά πραγματικά! Όλο το γνωστό και αγαπημένο καστ επιστρέφει, όπως η φινετσάτη Silvey και οι πάντα απολαυστικότατοι, Luc και Julien. Με γλυκό, ανάλαφρο και διασκεδαστικότατο τρόπο κυλάει το ένα επεισόδιο μετά το άλλο, κάνοντας τους θεατές να τα δουν και τα τέσσερα με τη μία, αλλά και να ανυπομονούν για το πως θα ολοκληρωθεί η σεζόν. Η σκηνή που μακράν εντυπωσιάζει, είναι το πάρτι μασκέ, στο οποίο συντελείται ένα παιχνίδι γεμάτο σασπένς, καθώς όλοι αποκτούν μια διαφορετική και αγνώριστη εμφάνιση. Μήπως, όμως, η κρυμμένη τους ταυτότητα φέρει στο προσκήνιο τα αληθινά τους συναισθήματα; Μήπως κάποιες αποφάσεις είναι ώρα να παρθούν και κάποια φιλιά να δοθούν; Και όσον αφορά τα εμπόδια που προκύπτουν…τι θα συμβεί με αυτά; Μένει να δούμε τα τελευταία φθινοπωρινά επεισόδια της σειράς.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Emily in Paris, imdb.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νικόλ Καστόρα
Νικόλ Καστόρα
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει Φιλολογία στο Ε.Κ.Π.Α., κατεύθυνση ΜΝΕΦ. Γνωρίζει αγγλικά και ισπανικά. Ασχολείται με τη συγγραφή. Ο κινηματογράφος είναι το πάθος της, για αυτό και είναι μέλος του κινηματογραφικού τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α., στα πλαίσια του οποίου ασχολείται με τη σκηνοθεσία και το σενάριο.