27.4 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΤα πρώτα σε προβολές άρθρα στο έκτο έτος λειτουργίας του OffLine Post

Τα πρώτα σε προβολές άρθρα στο έκτο έτος λειτουργίας του OffLine Post


Της διοικητικής ομάδας του OffLine Post,

Η διαδικασία της ανασκόπησης ήταν πάντοτε συνδεδεμένη με τη γενέθλια ημέρα. Τη μέρα αυτή συγκινούμαστε, γιορτάζουμε και αναλογιζόμαστε τα «πεπραγμένα» μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Ένεκα της σημερινής ημέρας και των γενεθλίων του OffLine Post (29 Αυγούστου), παρουσιάζεται παρακάτω η λίστα με τα άρθρα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προβολές κατά τον έκτο χρόνο λειτουργίας του. Ακολουθούν, λοιπόν, τα 6+2 άρθρα που οι αναγνώστες μας επέλεξαν και ξεχώρισαν με τα περισσότερα “click” τους. Ας ξεκινήσουμε!

  1. Ερμαφροδιτισμός: Τι είναι και ποια τα προβλήματα που ανακύπτουν στον καθορισμό του φύλου; (Υγεία)

Το άρθρο που συγκέντρωσε τις περισσότερες προβολές ανήκει στο Τμήμα Υγείας και είναι γραμμένο από τη συντάκτρια Δήμητρα Ψύλλια. Σε αυτό το άρθρο η συντάκτρια, παραθέτοντας τις ακαδημαϊκές πηγές, περιγράφει το φαινόμενο του ερμαφροδιτισμού, την ιατρική του προσέγγιση σύμφωνα με διαγνώσεις ερμαφρόδιτων ατόμων, αλλά και την επιλογή του φύλου στην οποία πρέπει να προχωρήσει το άτομο ύστερα από τη διάγνωση, βάσει των εξωτερικών γεννητικών οργάνων του φύλου που επικρατούν.

  1. Τελικά, “delulu is the solulu”; (Κοινωνία)

Το δεύτερο άρθρο της λίστας με τα πολυδιαβασμένα άρθρα του τελευταίου έτους προέρχεται από το Τμήμα Κοινωνικών Θεμάτων και φέρει την υπογραφή της συντάκτριας Ειρήνης Λάττα. Η συντάκτρια πραγματεύεται το περιεχόμενο του όρου “delusional” ή “delulu”, όπως έχει επικρατήσει στα Social Media, ο οποίος, παρά τη χιουμοριστική χροιά που του έχει αποδοθεί, ελλοχεύει σημαντικούς κινδύνους για την ψυχική υγεία κάθε ανθρώπου.

  1. Η έμμεση αυτουργία στο σύγχρονο Ποινικό Δίκαιο (Νομικά Θέματα)

Το επόμενο άρθρο που συγκέντρωσε τα περισσότερα «βλέμματα» των αναγνωστών μας, εντάσσεται στο Τμήμα Νομικών Θεμάτων και είναι γραμμένο από τον Αρχισυντάκτη του Τμήματος, Νίκο Αντωνάκη. Σε αυτό το άρθρο περιγράφεται η νομική υπόσταση της έννοιας του έμμεσου αυτουργού, ο οποίος δεν έχει τη μορφή του ηθικού αυτουργού, αλλά της «εμπραγματοποίησης» ενός άλλου υποκειμένου. Η έννοια του έμμεσου αυτουργού αποτελεί «αγκάθι» για την εφαρμογή στην πράξη των νομοθετικών διατάξεων.

  1. Άστρος Κυνουρίας: Ο όμορφος προορισμός της Πελοποννήσου (Ταξίδια)

Ένα ακόμα άρθρο που ξεχώρισαν οι αναγνώστες μας προέρχεται από την ενότητα των «Ταξιδιωτικών Θεμάτων» και φέρει την υπογραφή της Εφραιμίας Μπαρμπαρή. Σε αυτό το άρθρο η αρθρογράφος παρουσιάζει έναν κοντινό, αλλά ιδιαίτερης ομορφιάς, μέρος, το Άστρος Κυνουρίας, που συνδυάζει το ορεινό παραδοσιακό τοπίο με την παραθαλάσσια «χάρη» ενός γραφικού λιμανιού και μιας ηλιόλουστης παραλίας.

  1. Το μυθικό τέρας Πύθων, η μάχη με τον Απόλλωνα και η σύνδεση με την Κοιλάδα των Τεμπών (Μυθολογία)

Το πέμπτο άρθρο της λίστας αυτής ανήκει στην ενότητα της «Μυθολογίας» και είναι γραμμένο από τον συντάκτη Παντελή Σιμώτα. Στο άρθρο, λοιπόν, παρουσιάζεται η ιστορία του μυθικού τέρατος Πύθωνα και η μάχη του με τον θεό Απόλλωνα, ο οποίος τον σκότωσε στο στενό της Κοιλάδας των Τεμπών, συμβολίζοντας έτσι την εσωτερική μάχη κάθε ανθρώπου, του φωτός και του σκότους που υπάρχει μέσα μας.

  1. Σχέδιο στημένο από το κατεστημένο (Πολιτικό)

Το έκτο πολυδιαβασμένο άρθρο της χρονιάς που πέρασε εντάσσεται στο Πολιτικό και φέρει την υπογραφή του Γιώργου Κοσματόπουλου. Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε μόλις δυο μέρες έπειτα από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρθρογράφος μας, μέσω του σχολίου του, παρουσίασε την άποψή του για τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αξιολογώντας την εκλογική νίκη Κασσελάκη.

Δικαιώματα Χρήσης Εικόνας: Δημιουργικό Τμήμα: OffLine Post

Bonus:

Η στήλη «Διαβάσαμε και Προτείνουμε» παρέμεινε για ακόμα μια χρονιά ψηλά στις προτιμήσεις των αναγνωστών μας, με δεκάδες βιβλία κορυφαίων εκδοτικών οίκων να παρουσιάζονται από τα μέλη της ομάδας μας. Κορυφαία σε προβολές ήταν η παρουσίαση του βιβλίου Η απίθανη Γκρέις Άνταμς και φέρει την υπογραφή της Αρχισυντάκτριας Ύλης, Μαρίας Κουλούρη, που μέσω της βιβλιοκρισίας της περιγράφει την «πολυτάραχη» ζωή της ηρωίδας Γκρέις Άνταμς.

Συνεχίζοντας με ενάργεια τις Συνεντεύξεις, συνομιλήσαμε με αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και των επιστημών. Κορυφαία σε προβολές αναδείχθηκε η συνέντευξη που παρεχώρησε στον Ιδρυτή & Διευθυντή του OffLine Post, Νικόλαο Ερμή, ο μουσικός Γιάννης Γκιούρας. Λίγες ώρες μετά το τελευταίο αντίο στον μεγάλο λαϊκό βάρδο, ο μαέστρος του Βασίλη Καρρά μάς μίλησε για τη συνεργασία τους και αποκάλυψε την ύπαρξη δεκάδων ακυκλοφόρητων τραγουδιών του αξέχαστου ερμηνευτή.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στα πέντε Κορυφαία Θεματικά Τμήματα βάσει προβολών, όπως οι επισκέπτες μας τα ξεχώρισαν: 1. Υγεία, 2. Νομικά Θέματα, 3. Πολιτισμός, 4. Κοινωνία & 5. Ιστορία.

Η διοικητική ομάδα του OffLine Post εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την πολύτιμη στήριξή σας για μια ακόμα χρονιά και σας υπόσχεται πως θα συνεχίσει να παράγει «έργο» αντάξιο της ιστορίας του, βασιζόμενο στις εξελίξεις και σεβόμενο τους αναγνώστες μας.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ