24 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά4+1 σημάδια που περίμενες 

4+1 σημάδια που περίμενες 


Της Κωνσταντίνας Βουδούρη, 

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί μία νέα τάση στα social media και ιδιαίτερα στο instagram, σύμφωνα με την οποία διάφορα, ως επί το πλείστον διάσημα άτομα μέσω μιας πινακίδας υπενθυμίζουν στους ακόλουθους τους τι θα ήταν καλό να κάνουν. Οι μεν είναι γνωστοί ως “influencers”, ενώ οι εν λόγω υπενθυμίσεις ως «σημάδια». Αν και στο εξωτερικό φαίνεται πως υπάρχει αυτή η τάση, επικρατεί εξίσου και στο ελληνικό instagram. Αξίζει, λοιπόν, να σημειωθεί πως η τραγουδίστρια Εβελίνα Νικόλιζα, με σημαντική παρουσία τόσο στην τηλεόραση όσο στο youtube και στο instagram, έχει συμβάλλει κατά κόρον σε αυτή τη νέα τάση. Ωστόσο, το εν λόγω άρθρο δε θα επικεντρωθεί στην ανάλυση αυτού του φαινομένου, αλλά στο να σας προταθούν μερικά τέτοια σημάδια, που θεωρούμε θα σας βοηθήσουν.

 1. Είμαι το σημάδι που περίμενες, για να αρχίσεις να προσέχεις περισσότερο τον εαυτό σου

Καθημερινές υποχρεώσεις, τρέξιμο, δουλειά και κάθε μέρα όλα αυτά ξανά και ξανά, ξεχνάς να σε φροντίσεις και να ξεκουραστείς. Χρειάζεται σαφώς να βάζεις προτεραιότητες και σε πολλές περιπτώσεις αυτές δεν σχετίζονται με την καθημερινή περιποίηση του εαυτού σου και γενικότερα με την αυτοφροντίδα σου. Ξέρω ότι ίσως αυτό σου ακούγεται ως πολυτέλεια, αλλά πίστεψέ με είναι απολύτως απαραίτητο και αναζωογονητικό. Δεν χρειάζεται κάτι εκκωφαντικό, μικρά βήματα και πράξεις. Πάντως θα νιώσεις σίγουρα πολύ καλύτερα από την καθημερινή, τόσο ψυχολογική όσο και σωματική, κούραση.

 2. Είμαι το σημάδι που περίμενες, για να ξεκινήσεις τη σωματική σου άσκηση

Πολλές φορές η γυμναστική, ή γενικότερα η σωματική άσκηση, παραβλέπεται και παραμελείται λόγω των απαιτητικών και εξαντλητικών καθημερινών υποχρεώσεων. Όμως, θα σου προσφέρει τόσο σωματική όσο και νοητική ευεξία. Αρκετές φορές, η σωματική άσκηση συγχέεται με το «λιώσιμο» στο γυμναστήριο. Κάτι το οποίο δεν ισχύει. Υπάρχουν πιο ήρεμες μορφές σωματικής άσκησης που θα συμβάλλουν στην ομαλή σου σωματική υγεία, όπως η γιόγκα και οι πιλάτες.

Πηγή εικόνας: instagram.com/ Δικαιώματα χρήσης: evelina nikoliza

 3. Είμαι το σημάδι που περίμενες, για να σταματήσεις να είσαι ενοχικός/ή

Και τώρα, ένα σημάδι για τα άτομα που δεν έχουν πολλή αυτοπεποίθηση. Δεν είναι κακό να το λες, ούτε να συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις πολλή αυτοπεποίθηση, διότι μέσω αυτής της συνειδητοποίησης, η προσπάθεια για να αποκτήσεις γίνεται αρκετά ευκολότερη. Σταμάτα, λοιπόν να γίνεσαι ενοχικός/ ενοχική. Είσαι αρκετά καλός και σημαντικός. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς και αξίζεις πολλά. Να, ίσως μερικά λόγια που θα πρέπει να εντάξεις στον καθημερινό σου διάλογο με τον εαυτό σου.

 4. Είμαι το σημάδι που περίμενες, για να πάρεις αυτό το τηλέφωνο

Όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας, είτε πρόσφατα είτε παλαιότερα, έχουμε βρεθεί στη θέση να αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα στο να κάνουμε ένα τηλεφώνημα που τόσο πολύ θέλουμε σε ένα συγκεκριμένο άτομο. Ωστόσο, κάτι μας κρατάει είτε αυτό είναι φόβος είτε θυμός είτε κάτι άλλο. Κάνε εκείνο το τηλεφώνημα που τόσο πολύ ήθελες, βάλε στην άκρη τους εγωισμούς και συγχώρεσε. Δεν ζούμε αιώνια και είναι καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που έκανες.

5. Και τέλος… Είμαι το σημάδι που περίμενες, για να ξεκινήσεις να είσαι ο εαυτός σου

Δυστυχώς, στις μέρες μας η σοβαροφάνεια είναι αρκετά αισθητή, με αποτέλεσμα να αποκλίνουμε σημαντικά από τον πραγματικό μας εαυτό και τα πραγματικά μας θέλω. Πες αυτό που σκέφτεσαι τη στιγμή που το σκέφτεσαι, βάλε το ρούχο που δεν αρέσει σε κανένα, αλλά εσένα σου αρέσει τρελά, χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να μην σε βλέπει κανείς. Όλα αλλάζουν και όλα διαβρώνονται, είναι γεγονός. Μην αφήσεις να σου πάρει η εποχή, το μοναδικό και σημαντικότερο πράγμα που έχεις, τον εαυτό σου, τον πραγματικό σου εαυτό. Να που ακόμα και ένα μικρό trend στα social μπορεί να γίνει η αρχή της δικής σου αυτοβελτίωσης!


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνα Βουδούρη
Κωνσταντίνα Βουδούρη
Γεννήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση της Επικοινωνίας. Της αρέσει πολύ να εκφράζεται μέσω της γραφής, να περνάει χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα και να ταξιδεύει. Μεγάλη της αγάπη η θάλασσα.