24 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμός"The End of the F***ing World" (2017): Μία εναλλακτική σειρά του Netflix

“The End of the F***ing World” (2017): Μία εναλλακτική σειρά του Netflix


Της Αλίκης Μπρίνιου,

Το Τhe End of the F***ing World είναι μια βρετανική σειρά που κατατάσσεται στην κατηγορία μαύρης κωμωδίας και δράματος. Η σειρά αποτελείται από 2 κύκλους, όπου ο κάθε κύκλος περιέχει από 8 επεισόδια. Στη σειρά, οι κύριοι χαρακτήρες είναι 2 δεκαεπτάχρονα άτομα, ο James (Alex Lawther) και η Alyssa (Jessica Barden). Ως χαρακτήρες παρουσιάζονται τόσο αντίθετοι μα και τόσο όμοιοι, καθώς κοινά στοιχεία, όπως η θέληση τους να φύγουν από τα σπίτια που έχουν ανατραφεί, είναι τόσο επιθυμητή ώστε να πραγματοποιηθεί, και έτσι ξεκινάει ο πρώτος κύκλος.

Πιο αναλυτικά, ο James εμφανίζεται στη σειρά ως ένας κλειστός, μοναχικός και απόμακρος χαρακτήρας που ζει με τον πατέρα του, με τον οποίο δεν έχει καλές σχέσεις, δεν έχει φίλους οπότε είναι πάντα μόνος του και το κυριότερο, πιστεύει ότι είναι ψυχοπαθής. Ως «χόμπι» έχει επιλέξει να σκοτώνει ζώα διαφόρων μεγεθών, όμως αυτήν τη φορά ήταν αποφασισμένος πως θα σκότωνε κάτι μεγαλύτερο. Από την άλλη, η Alyssa παρουσιάζεται ως ένας εκρηκτικός χαρακτήρας που συγκατοικεί με τη μητέρα της, τον σύντροφο της μητέρας της και τα 2 παιδιά τους. Η Alyssa απεχθάνεται τη ζωή της και νιώθει πως πνίγεται μέσα σε αυτήν, δεν μπορεί να προσαρμοστεί, είναι αντιδραστική με τους ανθρώπους και καταλήγει να μένει μόνη από επιλογή, οπότε έτσι γνωρίζει τον James.

Πηγή εικόνας: Netflix

Στον 1ο κύκλο φαίνεται πως η Alyssa ερωτεύεται τον James καθώς προσπαθεί να τον κάνει να την αγαπήσει, ενώ το μοναδικό πράγμα που σκέπτεται ο James για την Alyssa είναι ο τρόπος που θα τη σκοτώσει. Τα δυο παιδιά, με προτροπή της Alyssa, παίρνουν το ρίσκο να φύγουν όσο πιο μακριά γίνεται με το αμάξι του James. Αρχικός στόχος της Alyssa ήταν να ξανά βρει τον πατερά της, ο οποίος ήταν απών από όταν η κόρη του βρίσκονταν στην ηλικία των 8 ετών, όμως παρέμενε αισθητή εφόσον κάθε χρόνο στα γενέθλια της λάμβανε μια εορταστική κάρτα από αυτόν. Αντιθέτως, ο κύριος στόχος του James που τον έπειθε να ακολουθήσει την ιδέα της Alyssa, ήταν να την σκότωνε δίχως να αφήσει πολλές υποψίες. Καθώς τα δυο παιδιά ξεκινάνε το ταξίδι απόδρασης τους συναντάνε πολλές ατυχίες, όπως την καταστροφή του μοναδικού μέσου μετακίνησης που είχαν στην κατοχή τους, δηλαδή του αμαξιού του James, εξαιτίας τρακαρίσματος.

Έτσι, αναγκάζονται μέσω οτοστόπ και βαδίσματος να περιπλανηθούν στην περιοχή ψάχνοντας για μια λύση μέχρι που βρίσκουν ένα σπίτι, το οποίο έμοιαζε να είναι για καιρό άδειο. Αυτό ήταν το σημάδι που χρειάζονταν η Alyssa ώστε να εισβάλλει στο άγνωστο σπίτι και να παρασύρει και τον James σε αυτήν την πράξη. Μέσα στο σπίτι βρίσκουν διαφορά αντικείμενα τα οποία τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τους διεγείρουν την περιέργεια, καθώς ο James ανακαλύπτει μια βιντεοκασέτα και μερικές φωτογραφίες Polaroid που μπορούν να διαταράξουν όλη τη ζωή του ατόμου που κατοικούσε εκεί. Δυστυχώς, όμως, για κακή τους τύχη η απρόσμενη επιστροφή του ιδιοκτήτη, ο οποίος ήταν γνωστός συγγραφέας, θα έφερνε αρνητικές επιπτώσεις εάν τα δυο παιδιά δεν είχαν δράσει έγκαιρα.

Ένα θανατηφόρο ατύχημα που θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή και των δύο εφήβων τους έκανε να μεταμορφωθούν σε δυο διαφορετικά άτομα και να φύγουν μακριά ώστε να είναι δύσκολα αναγνωρίσιμοι εάν τα προσωπικά τους στοιχεία δημοσιευτούν από τις αρχές. Τα παιδιά διαφεύγουν στον πατερά της Alyssa ο οποίος ήταν αυτός που θα την πρόδιδε για ακόμα μια φορά. Επιπλέον, τα προβλήματα που είχαν με την αστυνομία δεν είχαν τελειώσει καθώς τη μέρα που ο James ομολόγησε για το έγκλημα που είχε διαπραχθεί, γίνονταν επισημά 18 χρονών με αποτέλεσμα να πηγαίνει νόμιμα στη φυλακή.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Στον 2ο κύκλο προβάλλεται ένας νέος χαρακτήρας, η Bonnie, η οποία παρουσιάζεται ως μια κοπέλα που βίωνε πόνο μέσα στο σπίτι της, συναισθηματικό και σωματικό, με αποτέλεσμα να αναζητά αγάπη από οποιοδήποτε άτομο συναντούσε και της έδειχνε έστω και ελάχιστο ενδιαφέρον. Η Bonnie ήταν ερωτευμένη με τον συγγραφέα και καθηγητή φιλοσοφίας που κατοικούσε στο σπίτι του 1ου κύκλου. Η νεαρή κοπέλα είχε φτάσει σε σημείο εμμονής με αποτέλεσμα να προσπαθεί να βρει —κατά τη γνώμη της— τη δικαιοσύνη και να τιμωρήσει όσους έβλαψαν τον άνθρωπο που αγαπούσε τόσο βαθιά. Έτσι προσέγγισε την Alyssa και τον James με σκοπό να τους αναγκάσει να της αποκαλύψουν τον τρόπο που σκότωσαν τον αγαπημένο της, εφόσον στα ματιά της, ήταν εγκληματίες. Επιπρόσθετα, παρατηρείται πως ο James δεν έχει πλέον ως στόχο του να σκοτώσει την Alyssa, αλλά προς μεγάλη έκπληξη, το μόνο που θέλει είναι να την κρατήσει κοντά του. Βέβαια, η τύχη για ακόμα μια φορά δεν βρίσκεται με το μέρος τους, εφόσον τα δυο παιδιά έπρεπε να απομακρυνθούν άμεσα ώστε να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα με τις αρχές από αυτό που ήδη υπήρχε.

Έτσι, η μητέρα της Alyssa αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο για όλους να πάρει την κόρη της και να μετακινηθούν προς ένα χωριό, εκεί που έμενε η αδερφή της, και θεία της Alyssa. Η ζωή κυλούσε αδιάφορα και η Alyssa προσπαθούσε να επιβιώνει σαν να μην είχε συμβεί τίποτα στο παρελθόν. Φαινόταν πως η ζωή της είχε πάρει μια πορεία, καθώς είχε γνωρίσει κάποιον με τον οποίο ήταν έτοιμη να παντρευτεί. Όλοι πίστευαν πως αυτή η ιστορία βρισκόταν στο τέλος της και επρόκειτο να έχει χαρούμενο τέλος, μέχρι που ο James εμφανίστηκε στον γάμο και η Alyssa το σκάει για ακόμα μια φορά μαζί του! Όπως είναι γνωστό, όταν κάποιος άνθρωπος βρίσκει το άλλο του μισό, θα εμφανίζεται στην ζωή του συνέχεια, και αυτό ήταν πλέον η Alyssa για τον James. Χωρίς να προλάβει να το συνειδητοποιήσει ο James δεν άντεχε μακριά της και χωρίς αυτήν ένοιωθε κενός, με αποτέλεσμα να έκανε τα πάντα ώστε να μπορέσει να την έχει δίπλα του.

Πηγή εικόνας: Just watch

Ο κύκλος τελειώνει στο σημείο που άρχισαν όλα, στο σπίτι του συγγραφέα. Η Alyssa, μπερδεμένη από τις σκέψεις της, γυρνάει στο σπίτι που παραλίγο να της στοιχήσει όχι μόνο την ιδιά της τη ζωή και την ελευθέρια, αλλά και κάποιον που αγαπούσε πολύ, ακόμα κι αν δεν το παραδέχονταν ούτε στον ίδιο της τον εαυτό. Ο James που φοβόταν μήπως η Alyssa πάθει κάτι κακό ήταν σίγουρος για το μέρος που θα την έβρισκε, οπότε σπεύδει για να φτάσει εκεί. Στην τελευταία σκηνή, η Alyssa εξομολογείται πως τον είχε ακούσει όταν της ψιθύρισε πως την αγαπάει, καθώς τα αισθήματα ήταν αμοιβαία.

Σίγουρα, αν όχι από τις καλύτερες, είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα σειρά που θα μπορούσε να προβάλλει το Netflix καθώς το σενάριο δεν είναι κάτι συνηθισμένο και μονότονο, όμως συνδυάζει ρομαντισμό με δράση.

Τέλος, λόγω του μικρού αριθμού επεισοδίων, τα οποία είναι και μικρής διάρκειας (20-30 λεπτά το καθένα) η σειρά δεν καταλήγει κουραστική και ο θεατής μπορεί να την παρακολουθήσει ευκολά και σύντομα. Προσωπικά την προτείνω ανεπιφύλακτα!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • The end of the f***ing world, imdb.com, διαθέσιμο εδώ. 

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αλίκη Μπρίνιου
Αλίκη Μπρίνιου
Είναι 20 ετών και κατάγεται από την πόλη των Ιωαννίνων. Βρίσκεται στο 3ο έτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει κατακτήσει την αγγλική γλώσσα ως το επίπεδο C2 (τελικό), καθώς έχει λάβει και πιστοποίηση για τον Κώδικα Μπράιγ. Στον ελεύθερο χρόνο της επιλέγει να ακούσει μουσική, να διαβάσει βιβλία ή να παρακολουθήσει κάποια ταινία ή σειρά. Επιπλέον της αρέσει να ταξιδεύει.