24 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΠολάκης, αηθής και ασεβής πολλάκις

Πολάκης, αηθής και ασεβής πολλάκις


Του Αντώνη Δεληολάνη,

Για ακόμα μια φορά, το όνομα του Παύλου Πολάκη μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και της ίδιας της Βουλής τις τελευταίες μέρες και γι’ ακόμα μια φορά με αρνητικό πρόσημο. Ο «σκληρός» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε την ευκαιρία να φανεί πάλι αγενής και ασεβής προς θεσμούς και ανθρώπους, γεγονός που οδήγησε στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε λεκτική επίθεση προς τη νομική σύμβουλο του Υπουργού Γεωργιάδη, κα Νατάσσα Πετρούλια, η οποία, μάλιστα, δεν είχε το δικαίωμα να πάρει τον λόγο και να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Κατά λέξη, ο βουλευτής Χανιών είπε «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του Υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω». Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, με τον κ. Βαρτζόπουλο να μιλάει για πρόβλημα υγείας της κυρίας Πετρούλα, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λίνου, εν μέσω δακρύων, ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του Παύλου Πολάκη, δηλώνοντας τη δυσαρέσκειά της για τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Πηγή εικόνας: tvxs.gr / Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Στη συνέχεια, ένα «τσουνάμι» δηλώσεων από όλα σχεδόν τα κόμματα καταδίκασε αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια. Έντονη δυσαρέσκεια εμφανίστηκε και στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για ακόμα μια φορά οι βουλευτές του κόμματος θα βρίσκονταν «απολογούμενοι» για τις πράξεις του Πολάκη, οι οποίες πράξεις ουκ ολίγες φορές έκαναν κακό στο κόμμα. Με τη σειρά του, ο Σωκράτης Φάμελλος, ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, διέγραψε τον Παύλο Πολάκη από αυτήν. Ουσιαστικά, ένα «μισό διαζύγιο», καθώς θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και για να μη λησμονούμε γρήγορα, ο βουλευτής των Χανίων στήριξε την επιλογή Κασσελάκη για τη θέση του Προέδρου του κόμματος μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Προφανώς, ο Παύλος Πολάκης δεν αποδέχεται καμία δήλωση περί προσβλητικής συμπεριφοράς από μέρος του και κάνει λόγο για στημένα κλάματα και ότι θα το ξαναέκανε. Ο «πολακισμός» και η ψευτολαϊκότητα που αναπαράγουν διάφοροι βουλευτές, από διάφορα κόμματα, ακόμα και Δήμαρχοι στη χώρα μας, υπονομεύουν ακόμα περισσότερο θεσμούς Δημοκρατίας που ήδη βρίσκονται σε φάση παρακμής, με αποτέλεσμα η αδιαφορία και η απέχθεια των πολιτών προς αυτούς να γιγαντώνεται.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, αφού ανακοίνωσε περικοπή μισθού του βουλευτή, αναφέρθηκε στο γεγονός με τα εξής λόγια, που αξίζει να επισημανθούν από την αρχή μέχρι το τέλος: «Είχαμε ακόμα ένα απεχθές, απαράδεκτο και αηδιαστικό κρούσμα απαράδεκτης συμπεριφοράς συναδέλφου έναντι γυναίκας που έκανε τη δουλειά της σε Επιτροπή Βουλής, η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονιδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς από τον κ. Παύλο Πολάκη. Αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και υβριστικό «μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου, έχετε μόνιμο στρίψιμο του προσώπου σας» και διάφορες τέτοιες ερμηνείες της φυσιογνωμίας της, οι οποίες απάδουν της οποιασδήποτε συμπεριφοράς. Ειλικρινά, πιστέψτε με, ότι όση φιλοδοξία και να περιέχει να είναι κανείς Πρόεδρος της Βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον Κοινοβουλευτισμό, όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο κ. Πολάκης, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει εκθέσει την παράταξή του. Δεν θα του επιτρέψω από εδώ και πέρα σε αυτόν τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής μέσω ύβρεων να προσβάλει τις ιδιότητες όλων μας. Αυτή η κατ’ επανάληψη υβριστική και ταπεινωτική για τρίτους συμπεριφορά που είναι με κόρδωμα συμπεριφοράς ανδροπρεπή παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο…

Πηγή εικόνας: tvxs.gr / Φωτογράφος και Δικαιώματα χρήσης: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI

Δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε κ. Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας στον βούρκο. Ας χαρεί τον βούρκο μόνος του. Ο κανονισμός της Βουλής δεν έχει γίνει για τύπους Πολάκη… Θα εξαντλήσω την αυστηρότητα του κανονισμού στο πρόσωπό του. Έχουμε σαφώς παραβίαση του άρθρου 77, η οποία σηκώνει την απόδοση μομφής και η πιο επαχθής συνέπεια με τη δική σας άδεια, με νεότερη διάταξη, που και αυτή είναι επικής –γιατί ούτε τότε δεν φανταζόμασταν τέτοιες συμπεριφορές– την περικοπή μισού μισθού του. Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά, να είναι βέβαιος ότι με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με τη χυδαιότητα αυτή τα οικονομικά της χώρας. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε συμπεριφορές αυτές, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας βρίσει ο Πολάκης.

Ξεκινάμε τώρα, και είναι το πρώτο μέτρο, θα έχουμε και επαχθέστερα».


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Παύλος Πολάκης: Το bullying που ξεχείλισε το ποτήρι – Σόου σε Βουλή και ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή του, protothema.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αντώνης Δεληολάνης
Αντώνης Δεληολάνης
Γεννημένος το 2000 μεγάλωσε στο Δοξάτο Δράμας και πλέον βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη καθώς σπουδάζει στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Ενδιαφέρεται για τομείς όπως πολιτική ιστορία, κοινωνικές θεωρίες, πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα και του αρέσει να ενημερώνεται από άρθρα και επιστημονικά βιβλία. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται αρκετά με το ποδόσφαιρο, είτε παίζοντας είτε βλέποντας και τη μουσική, αφού μαθαίνει ντραμς, ενώ έχει ιδιαίτερη αγάπη στα σκυλιά.