27.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜικρά Καθημερινά5+1 ποτά του καλοκαιριού 

5+1 ποτά του καλοκαιριού 


Της Κωνσταντίνας Βουδούρη,

Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά, με τη θερμοκρασία να δείχνει πλέον άνω των 35 βαθμών. Με τη ζέστη να είναι αφόρητη, όσοι δεν δουλεύουν καταφεύγουν σε οποιαδήποτε κοντινή παραλία προκειμένου να δροσιστούν. Οι παραλίες αυτήν την εποχή, αν μη τι άλλο, έχουν την τιμητική τους. Το ίδιο, όμως, τα μπαράκια και οι καφετέριες, αυτές ειδικά που διαθέτουν κάποιο εξωτερικό χώρο ή κάποια όμορφα διακοσμημένη αυλή, μιας και πλέον οι καφετέριες που διαθέτουν αυλές αποτελούν πρώτη επιλογή παρά πολλών ανθρώπων τόσο νέων, όσο και μεγαλύτερων στην ηλικία. Αλλά τι πίνουμε το καλοκαίρι; Είτε στην παραλία είτε σε κάποιο υπαίθριο μπαράκι…;

 Cocktails

Νούμερο ένα ποτό του καλοκαιριού, αδιαμφισβήτητα, θεωρούνται τα cocktails. Υπάρχει μια ευρεία γκάμα cocktails, έτσι ώστε να καλύπτει σχεδόν όλα τα γευστικά γούστα και τις προτιμήσεις. Βασικά συστατικά που έχουν τα cocktails και τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικό του καθενός είναι, συνήθως, η βότκα, το ρούμι και το τζιν. Βέβαια, γίνεται μίξη διαφόρων υλικών, ώστε να βγει ένα άρτιο γευστικό αποτέλεσμα και το ιδανικό ποτό. Ο αριθμός ατόμων που προτιμά στην έξοδό του το καλοκαίρι κάποιο cocktail είναι πραγματικά πάρα πολύ μεγάλος, κάτι που αντικατοπτρίζει το γεγονός πως νοείται ως το νούμερο ένα αλκοολούχο ποτό του καλοκαιριού.

Πηγή εικόνας: pixabay.com/ Δικαιώματα χρήσης: AiCanvas

                                                        Mocktails                                                            

Τα mocktails αποτελούν μια safe επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν την ιδέα και τη μαγεία ενός cocktail, αλλά χωρίς αλκοόλ. Η βάση τους είναι σε φρουτώδεις γεύσεις, δίνοντας πραγματικά ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, αναμειγνύοντας τα διάφορα υλικά χωρίς καθόλου αλκοόλ. Mocktails, λοιπόν, γιατί κάθε ώρα δεν είναι για αλκοόλ, το οποίο δεν πρέπει να καταναλώνεται αναγκαστικά από κάθε άνθρωπο που ίσως δεν τον ελκύει.

Μπύρα 

Και ποιος δεν έχει πιει έστω μια μπύρα το καλοκαίρι; Αυτό το δροσιστικό αλκοολούχο ποτό, χωρίς ωστόσο να έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι ένα από τα πιο γευστικά απολαυστικά και δροσιστικά ποτά του καλοκαιριού. Σε παραλίες και συναυλίες, ως επί το πλείστον στις παρέες, οι μπύρες έχουν την τιμητική τους, δεδομένου του γεγονότος πως έχουν χαρακτηριστεί ως ένα πιο απλό και «πρόχειρο» ποτό. Ένα ποτό που μπορείς να πιείς από την παραλία έως το σπίτι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, προκειμένου να σε δροσίσει από την ανελέητη ζέστη που επικρατεί. Ακόμα, όπως στα cocktails που υπάρχει η δυνατότητα να ζήσεις αυτήν τη γευστική εμπειρία χωρίς αλκοόλ με τη μορφή των mocktails, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν μπύρες χωρίς αλκοόλ ή μπύρες με έντονη γεύση λεμονιού με μικρότερη από τη συνηθισμένη περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Πηγή εικόνας: pixabay.com/ Δικαιώματα χρήσης: Alexas_Fotos

Λευκό κρασί 

Το κρασί είναι, ίσως, το πιο συνηθισμένο αλκοολούχο ποτό που πίνεται είτε με το φαγητό είτε το βράδυ με τα απαραίτητα συνοδευτικά. Είναι πάντα εκεί στις γιορτινές συναθροίσεις και στα γιορτινά τραπέζια. Τυπικά λέγεται πως το κόκκινο κρασί συνοδεύει κάποιο γεύμα που περιέχει κρέας και πίνεται ως επί το πλείστον τους χειμερινούς μήνες, διότι το κόκκινο κρασί σε ζεσταίνει πολύ πιο εύκολα από το λευκό κρασί, το οποίο θεωρείται πιο «ελαφρύ». Επομένως, όταν λες κρασί το καλοκαίρι, αυτόματα οι περισσότεροι τα έχουν ταυτίσει αυτά τα δύο με το λευκό κρασί, το οποίο ομολογουμένως, μπορεί πιο εύκολα να καταναλωθεί το καλοκαίρι επειδή είναι πιο ελαφρύ και πιο δροσιστικό. Σερβίρεται κυρίως κρύο. Επίσης, τι πιο όμορφο το καλοκαίρι από το να απολαμβάνεις σε μια ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, ακούγοντας τον ήχο των κυμάτων, το ψάρι σου μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί;

Τζιν, τεκίλα, βότκα

Τα συγκεκριμένα ποτά τα τοποθετώ μαζί ως επιλογή, διότι αποτελούν ποτά με αρκετή περιεκτικότητα σε αλκοόλ όταν καταναλώνονται μόνα τους. Ωστόσο, πολλοί προτιμούν να πιούν μια βότκα λεμόνι ή τζιν τόνικ με πάγο, καθιστώντας τα ως πολύ δημοφιλή ποτά, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, μιας και σερβίρονται παγωμένα.

Σαγκριά 

Και τελευταίο άφησα ένα ποτό που αν και εκ πρώτης όψεως δεν σου πηγαίνει κατευθείαν το μυαλό για ένα κατεξοχήν καλοκαιρινό ποτό, προσωπικά το έχω συνδυάσει με το καλοκαίρι. Και αυτό είναι η σαγκριά. Ένα είδος κρασιού αρωματισμένο με διάφορα μπαχαρικά, αρκετές φορές κανέλα και φρούτα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων μέσα στη σαγκριά υπάρχει μια φέτα πορτοκάλι. Σερβίρεται παγωμένη και γεμάτη ωραίες μυρωδιές. 

Ένα καλοκαιρινό βράδυ απαιτεί και ένα δροσερό ποτό. Όπως φάνηκε και από τις επιλογές, ακόμα και για όσους δεν προτιμούν αλκοολούχα ποτά, υπάρχουν εξίσου πολλές γευστικές επιλογές για να απολαύσει κανείς τη νυχτερινή του έξοδο χωρίς «βαρύ» κεφάλι! Όποιο ποτό και να διαλέξεις, φρόντισε να το απολαύσεις!


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνα Βουδούρη
Κωνσταντίνα Βουδούρη
Γεννήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση της Επικοινωνίας. Της αρέσει πολύ να εκφράζεται μέσω της γραφής, να περνάει χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα και να ταξιδεύει. Μεγάλη της αγάπη η θάλασσα.