27.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάFool Moon Sleepover στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Fool Moon Sleepover στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Της Μαρίας Μπαλαούρα,

Την Κυριακή 21 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί το δεύτερο καλοκαιρινό φεγγάρι, γνωστό και ως η πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού, φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό και υπόσχοντας ρομαντικές και διασκεδαστικές εξόδους. Οι τρόποι απόλαυσης πολλοί. Στο μπαλκόνι μόνος ή με καλή παρέα, σε κάποιο μπαρ, στο θερινό σινεμά, σε ένα νυχτερινό μπάνιο στην ήσυχη θάλασσα. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όμως, έχει κάτι διαφορετικό να προτείνει για φέτος. Ένα βράδυ συντροφιά με τη σελήνη, γεμάτο διασκέδαση, μουσική, προβολές, παιχνίδια κι άρα, κέφι, χαρά και… ομόνοια! Η εκδήλωση μας χωράει όλους και υπόσχεται ένα αξέχαστο πάρτι που θα κρατήσει έως την αυγή. 

Ξεκινώντας, στις επτά το απόγευμα μια εξαιρετική βόλτα, μια πρωτότυπη βαρκάδα στο Κανάλι του ιδρύματος θα πραγματοποιηθεί έως τις τρεις τα ξημερώματα, με θαλάσσια ποδήλατα. Σε κάθε ποδήλατο θα μπαίνουν τέσσερα άτομα και η βόλτα θα διαρκεί δεκαπέντε λεπτά, στο ιδιαίτερο κανάλι του ιδρύματος, στο σήμα κατατεθέν του πολιτιστικού κέντρου, το οποίο αυτή την Κυριακή δε θα «χορεύει» υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής, αλλά θα ρέει συντροφιά με τους επισκέπτες στα 400 μέτρα μήκος που διαθέτει! Η διασκέδαση συνεχίζεται στις εννιά, έως τις τρεις τα ξημερώματα, στο Game Zone στο Park Kiosk, όπου η ομάδα του ιδιαίτερου παιχνιδιού «Πες Βρες», θα παρουσιάσει ένα νέο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, με τη βοήθεια μιας οθόνης και ενός συντονιστή για το κοινό. Στο μεταξύ, μια μεγάλη ποικιλία επιτραπέζιων φαντασίας, γνώσεων και στρατηγικής θα βρίσκονται στον χώρο, έτοιμα να αναδείξουν τον νικητή κάθε παρέας. Την ίδια ώρα, βέβαια, στο Ξέφωτο του πολιτιστικού ιδρύματος θα προβληθεί μια αγαπημένη παιδική ταινία της Ντίσνεϊ, μια τεράστια επιτυχία του σκηνοθέτη της Άριελ της μικρής γοργόνας, Τζον Μάσκερ, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη του ατρόμητου Ηρακλή, Ρον Κλέμεντς, ο «Αλαντίν» (1992). Μια συγκινητική, κατά τα άλλα ταινία, μιας αληθινής αγάπης μεταξύ του ταπεινού Αλαντίν και της ατίθασης Πριγκίπισσας Γιασμίν, η οποία αγάπη εξελίσσεται φυσικά και με τη βοήθεια του Τζίνι. Μια ταινία με χιούμορ, περιπέτεια και νοήματα, θα μας «ταξιδέψει» μέσα από τις Μπόλιγουντ νότες και τα μαγικά χαλιά της, σε μια ονειρική βραδιά με φόντο την Πανσέληνο και τη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου. 

Αργότερα, στις δέκα το βράδυ στον Μεσογειακό Κήπο, ένα επίσης καινοτόμο Disco Party θα λάβει μέρος με μία όμως ξεχωριστή πινελιά… Θα είναι το πιο “silent” πάρτι! Ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο, το οποίο άρχισε να είναι μόδα κατά τα μέσα του 2000 θα πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο σαν υπαίθριο κλαμπ, με χαρακτηριστικά το fluo make up και τα ασύρματα ακουστικά, από τα οποία ο καθένας θα μπορεί να ακούσει τα mixs των DJs που εκείνος προτιμά και θα χορεύει στον ρυθμό που αγαπά… στην απόλυτη ησυχία! Στο μεταξύ, στις δέκα και μισή ο συγγραφέας Δημοσθένης Παπαμάρκος, με τη βοήθεια της ηθοποιού Σοφίας Κόκκαλη, θα συντονίσουν την ομάδα της Νυχτερινής Λέσχης Ανάγνωσης, κατά την οποία θα αναλυθούν αποσπάσματα του έργου «Δράκουλας» (1897), του Μπραμ Στόκερ σε μετάφραση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Επιπλέον, στις έντεκα το βράδυ θα τελεσθεί η «Νύχτα του Μυστηρίου» στον Θόλο, ένα παιχνίδι μόνο για ενήλικες του Γιάννη Σαρακατσάνη, όπου 100 παίκτες προσπαθούν να γλιτώσουν και να αποκαλύψουν, ύστερα από μια περιπέτεια 60′, τους δολοφόνους, οι οποίοι όμως βρίσκονται ανάμεσα τους… ή μήπως είναι μερικοί από αυτούς; 

Πηγή εικόνας: pixabay.com / Δικαιώματα χρήσης: CARLOS MEDELLIN

Η ώρα θα αρχίσει να περνάει και η μέρα θα πλησιάζει και ποιος καλύτερος τρόπος να την υποδεχτεί κανείς από ένα πρωινό μάθημα Hatha Yoga, στα Νότια Μονοπάτια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με τον Γιάννη Γιαπλέ στις πέντε και μισή το χάραμα. Μία ώρα μετά, ένας διαλογισμός κάτω από τη σημαντικότερη πνευματική πηγή ενέργειας, τον ήλιο, θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, δίνοντας το έναυσμα για μια διαυγητική εβδομάδα! 

Κάπως έτσι, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει προγραμματίσει να ψυχαγωγήσει τους επισκέπτες του την όμορφη βραδιά της κόκκινης πανσελήνου του ελαφιού, με δραστηριότητες για όλα τα γούστα και τις ηλικίες, ελεύθερη είσοδο και πολύ αισιοδοξία!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Full Moon Sleepover 2024, snfcc.org, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Μπαλαούρα, Αρχισυντάκτρια «Μικρά Καθημερινά»
Μαρία Μπαλαούρα, Αρχισυντάκτρια «Μικρά Καθημερινά»
Γεννήθηκε το 2002 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Ασχολείται με τη μαγειρική, την ποίηση και τους παραδοσιακούς χορούς.