27.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάCine Πολεμικό Μουσείο: Ένα θερινό σινεμά στην καρδιά της Αθήνας

Cine Πολεμικό Μουσείο: Ένα θερινό σινεμά στην καρδιά της Αθήνας


Της Μαρίας Οικονόμου,

Δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του, το Cine Πολεμικό Μουσείο, συγκαταλέγεται ως ένα από τα must go θερινά σινεμά της πρωτεύουσας. Βρίσκεται, όπως φανερώνει και το όνομά του, δίπλα στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, επί της οδού Ριζάρη 2, πλησίον της στάσης του μετρό «Ευαγγελισμός».

Το εξωτερικό του κινηματογράφου διαθέτει κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό. Μόλις εισέλθετε θα βρείτε τον κινηματογράφο εκπληκτικά ευρύχωρο, με 220 διαθέσιμες θέσεις και μια επένδυση από πλούσιους πράσινους θάμνους γύρω από τους τοίχους. Τα καθίσματα είναι διατεταγμένα σε αμφιθεατρική διάταξη, με κάθε σειρά να στέκεται λίγο χαμηλότερα από την πίσω σειρά, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή θέα για κάθε παρευρισκόμενο. Με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και μια αρκετά μεγάλη οθόνη, το Cine Πολεμικό Μουσείο έχει ως στόχο να προσφέρει στους επισκέπτες του τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό εικόνας και ήχου. Και τα καταφέρνει!

Οι προβολές ταινιών μπορεί να ποικίλλουν, από τις κλασικές ταινίες του παρελθόντος μέχρι τις νεότερες κυκλοφορίες που βγαίνουν στις αίθουσες. Είτε είστε κάτοικος της περιοχής, είτε επισκέπτης της Αθήνας για πρώτη φορά, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε αυτόν τον άψογο υπαίθριο κινηματογράφο!

cinepolemikomouseio.gr

Πιο συγκεκριμένα, ήδη τις προηγούμενες μέρες προβλήθηκαν συγκλονιστικές ταινίες, τις οποίες ένα μεγάλο πλήθος κοινού απόλαυσε στον ξεχωριστό χώρο του μουσείου – σινεμά. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, προβλήθηκε η ταινία ο «Νυχτερινός Εκφωνητής». Η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη είναι σε καλεί να αναπολήσεις τις εποχές της ραδιοφωνικής Αθήνας, μιας εποχής πιο ρομαντικής, μα ταυτόχρονα απλής, αλλά επίσης να αναλογιστείς χαμένους έρωτες. Κλείνοντας τα πενήντα του έτη, ένας βετεράνος νυχτερινός ραδιοφωνικός εκφωνητής βρίσκεται στην άβολη θέση να αντιλαμβάνεται ότι πια δεν συγκαταλέγεται στους νέους. Πλέον, στόχος της εκπομπής, είναι η αναζήτηση ενός ξεχασμένου έρωτα από την εποχή που υπηρετούσε ως εύζωνας, μέσα από τα ερωτικά και όχι μόνο, μηνύματα που διέσωσε ένας παλιός τηλεφωνητής. Με τη βοήθεια της ακρόασης αυτών των ηχογραφημένων μηνυμάτων από τις αρχές του ‘90, θα προσπαθήσει να εντοπίσει αυτήν την γυναίκα και να την πείσει από το μικρόφωνο να του τηλεφωνήσει.

Την Τετάρτη εμφανίστηκε, για μια τελευταία προβολή, η ταινία «Κάθε πέρσι και καλύτερα», από τους Eric Toledano και Olivier Nakache, το γαλλικό κινηματογραφικό δίδυμο που είναι γνωστό για την επιτυχημένη κωμωδία «Άθικτοι». Προβάλλοντας τις αυξανόμενες αντιφάσεις μέσα στην κοινωνία μας, η ταινία παρουσιάζει δύο απατεώνες, τον Albert και τον Bruno, οι οποίοι έχοντας ακαταλόγιστα χρέη, αποζητούν βοήθεια από τους εργαζόμενους της κοινότητας, ώστε να επιστρέψουν στον σωστό δρόμο. Στο μεταξύ, πέφτουν πάνω σε μια ομάδα νεαρών πράσινων ακτιβιστών που μάχονται για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Δελεασμένοι από τη δωρεάν μπύρα και τα σνακ, αλλά μη υιοθετώντας τις αντιλήψεις και τα ιδανικά των ακτιβιστών, ο Albert και ο Bruno εντάσσονται στο κίνημα χωρίς καμία οικολογική συνείδηση.

Από την Πέμπτη 11 Ιουλίου, μέχρι και τις 17 Ιουλίου η ταινία “Fly Me To The Moon”, θα εμφανιστεί στην μεγάλη οθόνη του σινεμά του μουσείου, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις εννιά το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακα στις εννιά παρά δέκα και εντεκάμιση. Πρωταγωνιστές της ερωτικής κομεντί είναι η Kelly Jones, που υποδύεται η Scarlett Johansson, μια νεαρή κοπέλα διάνοια του marketing και ο Cole Davis ο διευθυντής εκτόξευσης του διαστημόπλοιου της NASA, ρόλο που υποδύεται ο Channing Tatum. Η ταινία μας πάει πίσω στον χρόνο, την ιστορική στιγμή της προσσελήνωσης της NASA στο φεγγάρι. Τα πράγματα, όμως, όπως είναι φυσικό, θα φανούν δύσκολα. 

Μη χάσετε, λοιπόν, την ευκαιρία να απολαύσετε αγαπημένες ταινίες σε έναν ιδιαίτερο χώρο, σε ένα ξεχωριστό σινεμά που συνδέει το ένδοξο παρελθόν με τη σύγχρονη καθημερινότητα. Έτσι, μη διστάσετε να επισκεφθείτε και τον χώρο του μουσείου για να απολαύσετε μια πολιτιστική, καλοκαιρινή εμπειρία εμπλουτισμένη με γνώση, χαλάρωση και διασκεδαστική θέαση!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • CINE ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, cinepolemikomouseio.gr, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Οικονόμου
Μαρία Οικονόμου
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 2000, αλλά η πόλη της είναι το Αίγιο. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια Νομικής (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης). Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και γαλλικά. Ζει για να ταξιδεύει, να διαβάζει βιβλία, να απολαμβάνει τη θάλασσα, να μαθαίνει και να μοιράζεται.