25.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάAriana Grande: Ένα μεγάλο pop είδωλο που λατρεύουμε να ακούμε 

Ariana Grande: Ένα μεγάλο pop είδωλο που λατρεύουμε να ακούμε 


Της Μαρίας Μπαλαούρα,

Σαν σήμερα, στις 26 Ιουνίου του 1993, γεννήθηκε μια πολύ αγαπημένη ηθοποιός και τραγουδίστρια, την οποία εμείς πρωτογνωρίσαμε από την πετυχημένη, κωμική σειρά του Nickelodeon, “Victorious”, ως Cat Valentine, μια κοκκινομάλλα κοπέλα, με γλυκιά φωνή και καλή φίλη των υπόλοιπων χαρακτήρων. Ποιος θα περίμενε ότι η ίδια κοπέλα, θα παρουσίαζε, μετά το τέλος της σειράς, την πραγματική της εμφάνιση και χάρις το εκπληκτικό ταλέντο της, θα λάμβανε τη μεγαλύτερη φήμη από όλους τους υπόλοιπους! 

Η πασίγνωστη, λοιπόν, Ariana Grande – Butera, γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1993 στη Φλόριντα και είναι μια Αμερικανίδα καλλιτέχνης ιταλικής καταγωγής. Έχει χαρακτηριστεί ως η «μεγαλύτερη τραγουδίστρια όλων των εποχών», αφού της έχει αναγνωριστεί το μεγάλο ταλέντο στο τραγούδι, με τη φωνή της να μαγεύει και να εντυπωσιάζει με το εύρος της. Σίγουρα, όλοι θα αναγνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις τη φωνή θρύλων, όπως της Celine Dion, Whitney Houston και Mariah Carey που είναι μερικές από τις τραγουδίστριες που έχει μιμηθεί στα πλαίσια εκπομπών. 

Πηγή εικόνας: flickr.com/ Δικαιώματα χρήσης: Elizabeth

Η Ariana Grande είχε εκδηλώσει την αγάπη της για την υποκριτική και τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, αφού από την ηλικία των οκτώ ετών είχε συμμετάσχει σε αρκετές μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και στο musical Annie. Όταν ήταν 15 ετών είχε πρωταγωνιστήσει στο musical “Broadway 13”, όμως έγινε ευρέως γνωστή μέσω της τηλεοπτικής, κωμικής σειράς “Victorious” στο Nickelodeon ως Cat Valentine, την περίοδο 2010 με 2013. Η σειρά είχε σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία με 6 εκατομμύρια θεατές να την παρακολουθούν και να εκδηλώνουν την αγάπη τους. Μετέπειτα, το Nickelodeon ανέβασε μια spin – off σειρά, δανείζοντας χαρακτήρες από το “Victorious” και το “ICarly”, δημιουργώντας έτσι το “Sam and Cat”, με τη Jennette McCurdy ως Sam Puckett και την Ariana Grande, την περίοδο 2013 – 2014. Το διαρκές και επίμονο βάψιμο στα μαλλιά της, όμως, που απαιτούσε ο ρόλος της με το χαρακτηριστικό κόκκινο μαλλί, της προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, ακολουθώντας ένα ιδιαίτερο “look” στη συνέχεια της καριέρας της, με το φυσικό της χρώμα, τρέσες και μια χαρακτηριστική, ψηλή αλογοουρά που έκανε πάταγο. Στο παρελθόν, η Ariana Grande είχε δηλώσει ότι επηρεάζεται στο στυλ της από προσωπικότητες της εποχής του 50 – 60, όπως την Audrey Hepburn, Ann – Margret, Nancy Sinatra και Marilyn Monroe. Το στυλ της είχε χαρακτηριστεί ιδανική επιρροή για τα κορίτσια της ηλικίας της. 

Στη σειρά, η Ariana Grande είχε αποκαλύψει το μουσικό της ταλέντο, με την ασυναγώνιστη φωνή της στα τραγούδια “Give it up” το 2011 με τη Liz Gillies και στο τελευταίο soundtrack της σειράς, “LA Boyz” με τη Victoria Justice το 2012. Επίσης, το 2011 είχε κυκλοφορήσει το πρώτο της single “Put Your Hearts Up”, το οποίο όμως απέρριψε, αφού θεωρούσε πως το συγκεκριμένο είδος δεν θα αποσπούσε μεγάλη αγάπη από τον κόσμο. Έπειτα το τέλος της σειράς, η Ariana Grande είχε δηλώσει πως θα ακολουθήσει πλέον, μουσική καριέρα, καθότι η μουσική ήταν η πρωταρχική της αγάπη. Έτσι, μετά την επιτυχία που σημείωσε με τη συνεργασία της με τον τραγουδιστή Mika στο τραγούδι “Popular Song” το 2012, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ “Yours Truly” το 2013, με το τραγούδι “The Way” να κατακτά την ένατη θέση στα Hot 100. Το επόμενό της άλμπουμ τον επόμενο χρόνο, “My Everything”, σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, εκτοξεύοντας την στην κορυφή των pop καλλιτεχνών με τα τραγούδια “Problem”, “Break Free”, “Bang Bang” και άλλα. Το 2016, με το άλμπουμ “Dangerous Woman”, εδραίωσε τη θέση της στα charts, ενώ το 2018 το άλμπουμ της “Sweetener” απέσπασε Grammy για το καλύτερο pop album. Την επόμενη χρονιά, το άλμπουμ “Thank U Next” προτάθηκε άλμπουμ της χρονιάς, ενώ τα τραγούδια “Thank U Next” και “7 Rings”, σημείωσαν ρεκόρ ακροάσεων και σκαρφάλωσαν στις πρώτες θέσεις του Billboard Hot 100. Το τραγούδι “Rain On Me”, σε συνεργασία με τη Lady Gaga απέσπασε Grammy για το καλύτερο pop duo/group Performance, ενώ το άλμπουμ της “Eternal Sunshine” με τα τραγούδια “Yes, and?”, “We can’t be friends” κ.α., εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη αναγνώριση και να ακούγεται συχνά στα ραδιόφωνα. Έως τώρα, έχουν πωληθεί 85 εκατομμύρια δίσκοι και έχουν σημειωθεί 100 δισεκατομμύρια streams στο Spotify, γεγονός που την κατέστησε τη γυναίκα καλλιτέχνη με τις περισσότερες ακροάσεις την περίοδο του 2021. 

Πηγή εικόνας: flickr.com/ Δικαιώματα χρήσης: goodread

Το 2018, αναδείχθηκε γυναίκα της χρονιάς, ενώ η Forbes την αναγνώρισε ως μία από τις πιο υψηλά αμειβόμενες γυναίκες του 2020. Το 2021 λάνσαρε και τη δική της εταιρεία καλλυντικών, την “REM Beauty”, κερδίζοντας πάνω από ένα δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Πέρα του παγκοσμίως αναγνωρισμένου ταλέντου της, η Ariana Grande είναι και φιλάνθρωπος και ακτιβίστρια. Είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας και της διαφύλαξης της ψυχικής υγείας. 

Βέβαια, πλούτος και αναγνώριση δεν εξασφαλίζουν και μια ευτυχησμένη ζωή, όσο κι αν μας φαίνεται παράξενο. Η Ariana Grande, έχει δοκιμαστεί πολύ στην προσωπική της ζωή, ξεκινώντας από την ηλικία των οκτώ όταν και χώρισαν οι γονείς της. Το 2017, ύστερα τη βομβιστική επίθεση μετά το τέλος της συναυλίας της στη Manchester Arena, που συγκλόνισε όλο τον κόσμο και στέρησε τη ζωή σε χιλιάδες νέα παιδιά που είχαν πάει να ακούσουν την αγαπημένη τους τραγουδίστρια, εκείνη διαγνώστηκε με διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) που την οδήγησε στην αναζήτηση βοήθειας από επαγγελματία ψυχικής υγείας, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δημόσιες εμφανίσεις της, αλλά και στην προσωπική της ζωή. Το 2016, η Ariana Grande ερωτεύτηκε και σύναψε σχέση με τον ράπερ Mac Miller. Η σχέση τους, όμως, δεν ευδοκίμησε με αποτέλεσμα να χωρίσουν και η καλλιτέχνης, μετά από ελάχιστα ραντεβού με τον κωμικό Pete Davidson, να προχωρήσει σε αρραβώνα μαζί του. Ο ξαφνικός, όμως, θάνατος του Miller από υπερβολική δόση ναρκωτικών, τη συγκλόνισε, δηλώνοντας πως ήταν ένας πολύ αγαπημένος της φίλος και η απώλεια του τη στεναχώρησε πολύ. Έτσι, ο αρραβώνας διαλύθηκε και η σχέση της με τον Davidson διακόπηκε. Το 2020 σύναψε σχέση με τον κτηματομεσίτη Dalton Gomez και στις 15 Μαΐου του ‘21 παντρεύτηκαν στην Καλιφόρνια. Παρόλα αυτά, ούτε και η αυτή η σχέση ευδοκίμησε, με αποτέλεσμα να υπογράφουν τα χαρτιά του διαζυγίου φέτος, το 2024. 

Ariana Grande και Mac Miller. Πηγή εικόνας: flickr.com/ Δικαιώματα χρήσης: Brook Ward

Μπορεί κατά τη διάρκεια της καριέρας της να απέσπασε πολύ αυστηρή κριτική και ακρετά αρνητικά σχόλια, σε σημείο να αρνείται να παραστεί σε συνεντεύξεις τη χρονιά του ‘20 για να μην παρερμηνευτούν τα λόγια της, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μεγάλο ταλέντο της, τη χαρακτηριστική φωνή της και την επιτυχία που έχουν σημειώσει αμέτρητα τραγούδια της. Η Ariana Grande, είναι αδιαμφισβήτητα μια σπουδαία καλλιτέχνης της μουσικής σκηνής, που έχει ακόμα πολλά να δώσει! Χρόνια Πολλά Ariana Grande! 


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Ariana Grande Encyclopedia, arianagrande.fandom.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Μπαλαούρα, Αρχισυντάκτρια «Μικρά Καθημερινά»
Μαρία Μπαλαούρα, Αρχισυντάκτρια «Μικρά Καθημερινά»
Γεννήθηκε το 2002 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Ασχολείται με τη μαγειρική, την ποίηση και τους παραδοσιακούς χορούς.