26.6 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΒιβλιοΔιαβάσαμε και προτείνουμε: «Η αγάπη μιας ζωής» της Ρόζι Γουόλς

Διαβάσαμε και προτείνουμε: «Η αγάπη μιας ζωής» της Ρόζι Γουόλς


της Ευθυμίας Γκαμπέση,

Πολλές φορές στη ζωή οι άνθρωποι δεν είναι αυτό που φαίνονται, κρύβουν την αλήθεια, κρατάνε μυστικά και, έτσι, δημιουργείται μία νέα ζωή, ένας νέος κόσμος γεμάτος εντάσεις, λύπες και χαρές για τις οποίες οι υπόλοιποι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα. Μία τέτοια πραγματικότητα ξεδιπλώνεται και στο βιβλίο της Rosie Walsh Η αγάπη μιας ζωής, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Η Rosie Walsh. Πηγή εικόνας: patakis.gr

Η συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου, Rosie Walsh, είναι παραγωγός ντοκιμαντέρ. Η ίδια με τον σύντροφό της και τον γιο τους κατοικούν στο Ντέβον της Αγγλίας, ενώ η ίδια δηλώνει πολυταξιδεμένη. Η αγάπη μιας ζωής (The love of my life) πρωτοκυκλοφόρησε το 2022 στα αγγλικά, ενώ έχουν γίνει και μεταφράσεις σε γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, νορβηγικά κ.ά. Το πρώτο της μυθιστόρημα Ο άνδρας που δεν τηλεφώνησε, που δημοσιεύτηκε το 2020, κυκλοφορεί επίσης από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Επιστρέφοντας στην κεντρική δαιδαλώδη ιστορία, η πρωταγωνίστρια, Έμμα, είναι μία γυναίκα φιλόδοξη, μία θαλάσσια βιολόγος, και πρώην τηλεπαρουσιάστρια, με τρελό πάθος για τον ωκεανό και τα πλάσματά του. Η κύρια ασχολία της, τα καβούρια. Πρόκειται για μία ελεύθερη ψυχή, έναν δυναμικό χαρακτήρα, μία σύζυγος που φροντίζει τον άνδρα της, τον Λίο, και μία μητέρα που υπεραγαπά την μικρή της κόρη, τη Ρούμπυ. Ο Λίο είναι ένας ηθικός άνδρας, πλημμυρισμένος από έρωτα για τη γυναίκα του και αγάπη για την οικογένειά του.

Παρά τον δυνατό συναισθηματικό δεσμό που διέπει την οικογένεια, η ευτυχία σκιάζεται από μία ασθένεια, καθώς η Έμμα πάσχει από καρκίνο και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Οι χημειοθεραπείες έχουν ήδη ξεκινήσει και το μέλλον είναι αβέβαιο. Το κλίμα δεν καλυτερεύει έχοντας κατά νου ότι ο ανυποψίαστος Λίο έχει αρχίσει να ετοιμάζει εκ των προτέρων τη νεκρολογία της Έμμα στην εφημερίδα, την οποία εργάζεται. Χωρίς να το γνωρίζει, η Έμμα θέλει να αποτρέψει τον Λίο από το να κάνει κάτι τέτοιο. Ίσως αυτό να σήμαινε ότι «καταδικάζει» τη γυναίκα του πριν την ώρα της, αλλά και ότι «σκαλίζει» το παρελθόν που τόσο πολύ προσπαθεί να κρατήσει κρυφό.

Παρ΄ όλα αυτά, ο Λίο, συνειδητοποιώντας ότι δε γνωρίζει πολλά πράγματα για τη ζωή και το παρελθόν της γυναίκας του, κάνει μία μικρή —και «αθώα» εξαρχής— έρευνα, ξεκινώντας από τα αρχεία που υπάρχουν στο σπίτι τους. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, οι αναγνώστες ανακαλύπτουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή της Έμμα. Φαίνεται να υπάρχει ένα μυστικό στη ζωή της, ή καλύτερα… μία άλλη ζωή.

Όσο οι μέρες περνάνε, μία πληροφορία «βόμβα» έρχεται στο γραφείο του Λίο: Η Τζάνις Ρόθτσαϊλντ εξαφανίστηκε. Ενώ, αρχικά, μπορεί αυτό να φαίνεται άσχετο με την ιστορία, στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πάρα πολύ κρίσιμη τροπή στην υπόθεση. Οι δύο γυναίκες, αν και φαινομενικά άγνωστες, έχουν πάρα πολλά κοινά να μοιραστούν και αυτά αφορούν την αγάπη της ζωής τους, τον γιο τους!

Καταληκτικά, πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που κρατάει σε εγρήγορση τον αναγνώστη με μία πλούσια σε ανατροπές πλοκή που συνοδεύονται από πολλές συναρπαστικές αποκαλύψεις. Σίγουρα αξίζει να διαβάσετε το συγκεκριμένο βιβλίο, σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε την ικανότητά σας για κριτική σκέψη, κατανόηση και εν τέλει… συγχώρεση. Είναι, αναμφίβολα, ένα βιβλίο που εξυμνεί τη μητρική αγάπη και την υπερδύναμη μίας μητέρας που θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να σώσει το παιδί της.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ευθυμία Γκαμπέση, Αρχισυντάκτρια Πολιτισμού
Ευθυμία Γκαμπέση, Αρχισυντάκτρια Πολιτισμού
Γεννήθηκε το 2003 στην Καστοριά, όπου και μεγάλωσε. Είναι φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δηλώνει πως κατέχει την αγγλική και ισπανική γλώσσα, ενώ δεν σκοπεύει να παραμείνει σε αυτές. Είναι λάτρης της γυμναστικής, του χορού και των ταξιδιών, ενώ στον ελεύθερο της χρόνο, της αρέσει να διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία και να ταξιδεύει. Τέλος, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την αρθρογραφία, την τέχνη και την κοινωνία σε όλες της τις πτυχές.