27.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιαΑννεσύ: Μια πόλη γεμάτη κανάλια στην καρδιά των Γαλλικών Άλπεων

Αννεσύ: Μια πόλη γεμάτη κανάλια στην καρδιά των Γαλλικών Άλπεων


Tης Μαριλίζας Μπάρκα, 

Kαι όμως, ο τίτλος δεν λέει ψέματα. Το Αννεσύ (ή αλλιώς Ανσί), η μεγαλύτερη πόλη της Άνω Σαβοΐας, είναι η Βενετία των Γαλλικών Άλπεων. Κάθε γωνιά της είναι γραφική και θυμίζει card postal, όπου σταθείς και όπου βρεθείς. Είναι μία μικρή, ρομαντική πόλη της Γαλλίας που σίγουρα θα μπορούσε να συγκριθεί και με άλλες, όπως για παράδειγμα με τη Λυών. 

Τι δεν θα μπορούσε να λείπει εφόσον μιλάμε για τη «Βενετία» της Γαλλίας; Εννοείται κανάλια, τα οποία εκτείνονται σε ολόκληρη την Παλιά Συνοικία, που την καθιστούν αληθινά μαγική. Η πόλη χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και αποτελούσε οικισμό της Γενεύης, ωστόσο διατηρείται με τον καλύτερο τρόπο μέχρι και σήμερα. Προσφέρει πολλά σοκάκια για περπάτημα και μία θέα στη λίμνη πέρα για πέρα μοναδική.

Πηγή εικόνας: istockphoto.com / Δικαιώματα χρήσης: Alan_Tow

Και μιας που αναφέρθηκε η λίμνη του Ανσί, αποτελεί μία από τις καθαρότερες λίμνες της Ευρώπης. Δίνει ευκαιρίες για μπάνιο και διάφορες δραστηριότητες γύρω γύρω και μέσα στη λίμνη, όπως κωπηλασία, καταδύσεις, θαλάσσια sports κ.λπ. Και τον χειμώνα –αν και αυτές οι δραστηριότητες δεν προσφέρονται– μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα με μία ζεστή σοκολάτα στο χέρι και να παρακολουθείτε τα χιονισμένα βουνά των Άλπεων. 

Σε ένα από τα κανάλια της λίμνης θα δείτε και τη Γέφυρα της Αγάπης που συνδέει δύο κήπους. Η ιστορία λέει πως είναι όσοι φιληθούν πάνω σε αυτή θα μείνουν μαζί για πάντα. Οι κύκνοι θα προσφέρουν ακόμα περισσότερα στη θέα και θα κάνουν την εμπειρία σας αξέχαστη. 

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε και την τοπική αγορά της Ανσί, που προσφέρει διάφορα προϊόντα, όπως τυριά, κρέατα, ποικιλίες κρασιών, αλλά και ρούχα και μεταξωτά φουλάρια. Γίνονται πολλές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της αγοράς, γεγονός που δείχνει την επιθυμία των κατοίκων να διατηρήσουν ζωντανή και όμορφη την πόλη!

Πηγή εικόνας: istockphoto.com / Δικαιώματα χρήσης: alxpin

Οι κήποι της πόλης Pâquier Esplanade και Jardins de l’Europe είναι ιδανικοί για πικνίκ και χαλάρωση εκτός αν λαμβάνει εκεί χώρα κάποιο φεστιβάλ, οπότε δεν έχετε παρά να το επισκεφθείτε και να συμμετέχετε στις διάφορες δραστηριότητες. Μπορείτε, επίσης, να νοικιάσετε ποδήλατο και να κάνετε μία βόλτα στους καταπράσινους κήπους.

Το ομορφότερο, για μένα, αξιοθέατο είναι το Palais de I’lle, ένα παραμυθένιο κτίριο που ξεπροβάλλει σε ένα από τα κανάλια. Τον 12ο αιώνα διατελούσε ως φυλακή και πλέον αποτελεί σήμα κατατεθέν του Ανσί. 

Το Ανσί προσφέρει και άπειρες δυνατότητες για extreme sports, όπως πεζοπορία στο φαράγγι, επίσκεψη στο χιονοδρομικό ιδίως τους χειμερινούς μήνες, ορειβασία και ράφτινγκ. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και την τοπική κουζίνα, όπως το λιωμένο τυρί raclette που συνοδεύεται από βραστά λαχανικά, αλλαντικά και πατάτες. Τέλος, να δοκιμάσετε και τη φρέσκια πέρκα και πέστροφα, από τη λίμνη του Ανεσί.


EΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Αννεσύ: η μαγική πόλη των Γαλλικών Άλπεων! voyagingtheworld.com, διαθέσιμο εδώ

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μαριλίζα Μπάρκα
Μαριλίζα Μπάρκα
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 2002. Σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στον Βόλο. Παρέχει εθελοντικά υπηρεσία σε δημοτικό κάνοντας την πρακτική της. Μιλάει πολύ καλά αγγλικά. Στον ελεύθερό της χρόνο μαγειρεύει, διαβάζει και… ταξιδεύει.