26.4 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΟι τηλεοπτικές σειρές του Nickelodeon με τις οποίες μεγαλώσαμε

Οι τηλεοπτικές σειρές του Nickelodeon με τις οποίες μεγαλώσαμε


Της Ειρήνης Λάττα, 

Πολλοί από εμάς, έχουμε μεγαλώσει με Friends ή άλλες αμερικάνικες σειρές, όπως τα How I met your mother, Grey’ Anatomy και Sex and the City, οι οποίες φυσικά, ακόμα και σήμερα, αποτελούν σταθερές αξίες. Αλλά κάτι που έχει σημαδέψει τη γενιά Ζ και έχει γίνει κομμάτι κάθε ψυχής που γεννήθηκε, κυρίως μετά το 2000, είναι οι σειρές του Nickelodeon. Δεν ξέρω εάν είναι υποκειμενικό, αλλά θα μου φανεί αρκετά παράξενο να μην ξέρει κάποιος —έστω ονομαστικά— μερικές από αυτές τις σειρές, όπως είναι τα Drake and JoshIcarly και Big Time Rush. Και εννοείται αυτά είναι μόνο δείγματα των τόσων πολλών σειρών και ταινιών του καναλιού.

Ξεκινώντας με το Drake and Josh, (Drake Bell και Josh Peck) τα δύο αυτά ετεροθαλή αδέρφια που ενώ φαινομενικά δεν είχαν καμία σχέση, έφτασαν να γίνονται αληθινή οικογένεια, βγάζοντάς τα πέρα με περιπέτειες που συνήθως έμπλεκαν είτε μόνοι τους, είτε με το χεράκι της μικρής τους αδελφής, Megan (Miranda Cosgrove). H Cosgrove, μάλιστα, ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της καριέρας της, πέρα από το Drake and Josh, το πέρασε στο αξέχαστο iCarly. Εδώ υποδύεται την Carly, την έφηβη, η οποία ήθελε να κάνει τη δική της επανάσταση, δημιουργώντας ένα εντελώς πρωτότυπο περιεχόμενο στον χώρο του διαδικτύου και κάνοντας δική της εκπομπή με τους δύο καλύτερούς της φίλους, Sam και Freddie, και του μεγαλύτερου αδερφού της Spencer. Όλοι μαζί ενωμένοι κατάφεραν να γίνουν γνωστοί όχι μόνο στο διαδικτυακό κοινό της σειράς, αλλά και στην πραγματικότητα.

Πηγή Εικόνας: tvinsider.com

Το iCarly είναι στενά συνδεδεμένο με το Victorious, μια ακόμα αμερικανική σειρά του Nickelodeon, με πρωταγωνίστρια τη Victoria Justice, μια νεαρή κοπέλα, η οποία αν και εξαιρετικά ταλαντούχα φοβόταν να ξεκινήσει να φοιτά στο Hollywood Arts, στο οποίο φοιτούσε επίσης η αδερφή της, Tori, αν και εμφανώς ατάλαντη. Στο ταξίδι της στο Hollywood Arts, σημαντικό ρόλο έχει η παρέα της, η οποία απαρτιζόταν από τον Andre, τον Beck, τον Robbie (μαζί με τη μαριονέτα του και κολλητό του φίλο, Rex), τη Jade και την Cat, την οποία και ξαναείδαμε στο Sam and Cat.

Από τις σειρές του Nickelodeon, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τους Big Time Rush, το μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τα 4 αγόρια της Μινεσότα, Kendall, James, Carlos και Logan, οι οποίοι αφήνοντας το αγαπημένο τους χόκεϊ, εγκαταστάθηκαν στο Λος Άντζελες και απέκτησαν διεθνή φήμη, με τη βοήθεια του παραγωγού τους, Gustavo. Το ότι έγιναν τόσο γνωστοί βέβαια, δεν τους οδήγησε σε καμία περίπτωση να χάσουν την έντονη παιδικότητα που τους χαρακτήριζε ή να χαλάσουν τη φιλία τους. Μερικές ακόμα τεράστιες επιτυχίες είναι τα True JacksonThe troopKenan and Kell, Bucket and Skinner, Ηow to Rock, every witch way και Bella and the Bulldogs. Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι των ταινιών και σειρών αυτών είναι πως πολλοί από τους πρωταγωνιστές έπαιξαν σε αρκετές ταινίες του ίδιου καναλιού, χαρίζοντάς μας πλούσιες αναμνήσεις και συναισθήματα.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • Revisiting the 2000’s: Viewers catch up with their childhood favorites, gannonknight.com, διαθέσιμο εδώ.


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Λάττα
Ειρήνη Λάττα
Γεννήθηκε το 2001 και σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπά την άθληση, τη μουσική, τη λογοτεχνία και την ποίηση. Της αρέσει πολύ να ταξιδεύει και να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους, να διαβάζει βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης και να μαθαίνει νέα πράγματα!