11.8 C
Athens
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΜικρά ΚαθημερινάLeague of Legends: Η κορυφαία διαδικτυακή αρένα!

League of Legends: Η κορυφαία διαδικτυακή αρένα!


Του Ραφαήλ Παπαδόπουλου, 

League of Legends: το βιντεοπαιχνίδι που εδώ και χρόνια μένει στην «κορυφή» σε όλα τα “internet cafe” και σαρώνει σε υπολογιστές και λάπτοπ παγκοσμίως. Θεωρείται εμπορική επιτυχία και οι παίκτες του είναι παθιασμένοι, ενώ το παιχνίδι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να διατηρήσει τη θέση του στον «βωμό» των παιχνιδιών αρένας! 

Το League of Legends ή εν συντομία LoL κυκλοφόρησε το 2009, αλλά η επιτυχία και ο τεράστιος αριθμός παικτών άργησε να ‘ρθει. Εκδότης του είναι η “Riot Games” και υποστηρίζεται από την πλατφόρμα της Microsoft. Πολλοί ίσως να μην το ξέρουν, αλλά το παιχνίδι αυτό ήταν μια έμπνευση από ένα “mod” του “Warcraft III” (DOTA), ένα παιχνίδι βασισμένο στη στρατηγική. Το βιντεοπαιχνίδι αυτό, βέβαια, βασίζεται εξ ολοκλήρου στο σύστημα του “pvp” (player-versus-player). Καθ’ όλη του τη διαδικτυακή «ζωή» συγκέντρωσε πολλούς παίκτες και πολλές κριτικές, εκ των οποίων η πληθώρα υπήρξε θετική. Τελευταία, λόγω της αντοχής του στον χρόνο, πολλοί πιστεύουν πως σίγουρα του αξίζει μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών.

Όσον αφορά τη λειτουργία του, το βιντεοπαιχνίδι είναι ένα ακόμα δείγμα της “MOBA” (multiplayer online battle arena) και είναι γνωστό για τον έντονο ανταγωνισμό που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους. Αυτός είναι και ο λόγος που ανήκει στα “esports” και, μάλιστα, είναι το κορυφαίο διαδικτυακό σπορ! Το 2019 το “League of Legends World Championship” συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια θεατές, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία μέσω “live streaming” στο “Twitch” και το “YouTube”. Το “gameplay” είναι απλό, αρκεί να επιλέξεις το “champion” που σου αρέσει και το “lane” , στο οποίο θα παίξεις. Με το “lane” εννοούμε τη λωρίδα, στην οποία θα παίξει το κάθε “champion”, συγκεκριμένα τρία: το “top”, το “bottom” και το “mid”, ενώ στο ενδιάμεσο του χάρτη, το λεγόμενο “Summoner’s Rift”, υπάρχει το “jungle” και το “river”. Είναι ιδιαίτερα βασικός ο χάρτης και ο στόχος του όλου βιντεοπαιχνιδιού είναι να ρίξει η κάθε ομάδα, η οποία αποτελείται από πέντε παίκτες, τους πύργους και τη βάση της αντίπαλης ομάδας, δηλαδή το “Nexus”. Η βλάβη που προκαλούν τα χτυπήματα των αντίπαλων πύργων είναι μεγάλη και οι παίκτες, για να τους καταστρέψουν, πρέπει να συνεργαστούν με τα “npcs” που αναγεννώνται συνεχώς. Καθώς οι παίκτες σκοτώνουν έναν αντίπαλο ή τα “npcs”, βρίσκουν και κερδίζουν “gold”, που το χρησιμοποιούν, για να αγοράσουν εξοπλισμό από το “bazaar” στη βάση τους. Υπάρχουν, όμως, και άλλα “mods”, με το “ARAM” να είναι το πιο γνωστό, καθώς αποτελείται από ένα μακρύ “lane” και δε διαθέτει τα “passive npcs” του “jungle”. Επίσης, σε περίπτωση που η μονοτονία δεν είναι του τύπου σας και προτιμάτε να παίζετε με διαφορετικούς παίκτες συνεχώς, τότε το “LoL” είναι σίγουρα για εσάς, αφού διαθέτει δεκάδες “champions” και, σίγουρα, δε θα βαρεθείτε ποτέ.

Πηγή εικόνας: flickr.com/ Δικαιώματα χρήσης: Konstenlose Bilder Mit KI

Επιπλέον, το “League of Legends” είναι ένα τελείως δωρεάν παιχνίδι και δεν απαιτεί καμία πληρωμή, εκτός εάν θέλετε να αποκτήσετε τις διάφορες αμφιέσεις (“skins”) και άλλα πρόσθετα. Σε αυτή την περίπτωση, τα χρήματα θα μεταφραστούν σε “in-game” χρήμα, στις μονάδες “rp”. 

Τελευταία, πολλοί πιστεύουν πως το “LoL” έχει γίνει ένα βιντεοπαιχνίδι για τις μάζες και δεν κρατά το κλασικό του χαρακτήρα, άλλοι πιστεύουν πως πρόκειται για ένα «άγριο» παιχνίδι, που προωθεί τη βία και την αντιπαλότητα, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που το έχουν δοκιμάσει, έστω μόνο μία φορά, και θεωρούν ότι δε θα έπρεπε καν να υπάρχει. Από την άλλη πάλι, ορθώνονται οι εκατομμύρια οπαδοί του και το καθιστούν, αδιαμφισβήτητα, ως το βιντεοπαιχνίδι, στο οποίο πάντα θα υπάρχουν παίκτες. Συγχρόνως, μέσω αυτού ωφελούνται και τα νυχτερινά “nets”, αφού εκεί θα μαζεύεται κόσμος. Τέλος, στο ερώτημα «αν αξίζει να το δοκιμάσει κανείς ή έστω να αφιερώσει λίγο χρόνο σε αυτό» η απάντηση είναι πολύ εύκολη, «ναι»! Ίσως πολλοί να απεχθάνονται τα βιντεοπαιχνίδια αρένας, αλλά ακόμα και έτσι, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει το δικό του “playstyle” και να βγει στην «κορυφή»!


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
  • League of Legends, leagueoflegends.com, διαθέσιμο εδώ

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφαήλ Παπαδόπουλος
Ραφαήλ Παπαδόπουλος
Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 2004 και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Σπουδάζει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο ΑΠΘ. Στον ελεύθερό του χρόνο του αρέσει, η ζωγραφική, τα ταξίδια, να ακούει μουσική, ενώ ο ίδιος ασχολείται με την κιθάρα και την δημιουργία βίντεο.