11.3 C
Athens
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΜια κάρτα του Μπέιμπ Ρουθ από το 1914 πουλήθηκε για έξι εκατομμύρια...

Μια κάρτα του Μπέιμπ Ρουθ από το 1914 πουλήθηκε για έξι εκατομμύρια δολάρια


Του Άρη Κατσίδη,

Ένας κλάδος, ο οποίος έχει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια κυρίως στις ΗΠΑ είναι τα αναμνηστικά από τα αθλήματα, αφού οι… φανατικοί του είδους ξοδεύουν ακόμη και χιλιάδες ευρώ για μια μπάλα, φανέλα, ένα αυτόγραφο κτλ, του αγαπημένου τους παίκτη. Μια κάρτα του Μπέιμπ Ρουθ από το 1914, ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες μπέιζμπολ όλων των εποχών, πουλήθηκε πρόσφατα σε ποσό ρεκόρ, έξι εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: nypost.com

Τα αθλητικά, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, είναι μια κατηγορία που πουλάει πολύ, πόσο μάλλον όταν αυτό συνδέεται με μεγάλους αθλητές του παρελθόντος, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν μια περίοδο. Τα αναμνηστικά του Μπέιμπ Ρουθ (κάρτες, μπαστούνια, αυτόγραφα) πωλούνται σε νούμερα με πάνω από πέντε-έξι μηδενικά, αλλά αυτή η κάρτα του πουλήθηκε έξι εκατομμύρια δολάρια. Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε μια κάρτα του Μίκι Μαντλ από το 1952, που πουλήθηκε για 5,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τον περασμένο Απρίλιο για το ίδιο χρηματικό ποσό πουλήθηκε μια κάρτα από την πρώτη σεζόν του Λεμπρόν Τζέιμς στο NBA.

Ο αγοραστής ήθελε να μην δημοσιευτεί το όνομα του και η αγορά της κάρτας έγινε μέσω του Collectable, με τον CEO της εταιρείας, Λέβιν, να υπογραμμίζει ότι θέλει η εταιρία του να φέρει μια επανάσταση στον κλάδο αναφέροντας ότι η εταιρεία του θέλει να αξιοποιήσει το χώρο των συλλεκτικών αντικειμένων, καθιστώντας τα σπάνια αναμνηστικά είδη προσβάσιμα για τους καθημερινούς καταναλωτές «παρόμοιο με το πώς η Robinhood άνοιξε τις χρηματοοικονομικές αγορές και τις έκανε προσβάσιμες».

Πηγή: newatlas.com

Ο Λέβιν συνέχισε λέγοντας ότι: «Αυτό το λέμε συνέχεια. Είναι το πάθος (που προκαλεί αυτές τις τιμές), επειδή οι άνθρωποι αγαπούν τα σπορ και αν κάνεις συλλογή, γενικά παθιάζεσαι με αυτά που συλλέγεις. Έχουν να κάνουν με τα κέρδη, γιατί ιστορικά, στο ανώτερο τμήμα του κλάδου, υπήρξαν πολλά χρήματα. Δεν ήταν ποτέ προσιτό ή προσβάσιμο σε τιμές για τους μισθωτούς».


 

 

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Άρης Κατσίδης
Άρης Κατσίδης
Είναι φοιτητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ειδήσεις, ενώ παρακολουθεί σταθερά το χρηματιστήριο. Ως χόμπι έχει τον αθλητισμό, την ιστορία, την γεωγραφία, αλλά και τα ταξίδια.