Του Σαράντη Κοιλανίτη,
1214: Μάχη του Μπουβίν: Λαμβάνει χώρα στη Φλάνδρα η καθοριστική για την έκβαση του Αγγλογαλικού Πολέμου του 1213-1214. Ο Γάλλος βασιλιάς Φίλιππος Β’ κατάφερε να κερδίσει τις υπέρτερες αριθμητικά δυνάμεις της αντίπαλης παράταξης, την οποία αποτελούσαν δυνάμεις του Βασιλείου της Αγγλίας, της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της Κομητείας της Φλάνδρας. Επικεφαλής του αντιγαλλικού συνασπισμού τέθηκε ο αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Όθωνας Δ’. Οι συμμαχικές δυνάμεις αποσκοπούσαν στην εκδίωξη των γαλλικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή της Νορμανδίας, η οποία υπήρξε το μήλο της έριδος μεταξύ του Φιλίππου Β’ και του Άγγλου βασιλέα, Ιωάννη. Οι Γάλλοι ιππότες, αν και υστερούσαν αριθμητικά, επέδειξαν σιδηρά πειθαρχία και μαχητικότητα και κατάφεραν να συντρίψουν τους αντιπάλους τους, τρέποντάς τους σε φυγή και αιχμαλωτίζοντας σημαντικό αριθμό τους.
1929: Λήγει με τις υπογραφές 53 κρατών το Συνέδριο της Γενεύης του 1929, αναφορικά με τη βελτίωση των όρων για τους αιχμαλώτους πολέμου. Η εμπειρία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου κατέδειξε ελλείψεις και ανακρίβειες σε παρόμοιους όρους που είχαν συμφωνηθεί στους Κανονισμούς της Χάγης του 1899 και του 1907 και έπειτα από πιέσεις του Ερυθρού Σταυρού, διαμορφώθηκε ένα νέο κείμενο, το οποίο βέβαια αναθεωρήθηκε περαιτέρω το 1949, λόγω και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μεταξύ άλλων, το κείμενο του 1929 περιλάμβανε προβλέψεις για ορισμένες κατηγορίες αιχμαλώτων του άμαχου πληθυσμού και διευκρινίσεις για την ευθύνη του εκάστοτε κράτους, ως προς τους αιχμαλώτους που συλλαμβάνουν στρατιωτικές του μονάδες, όσον αφορά τις συνθήκες αιχμαλωσίας.
Γεννημένος το 1997 και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη, απόφοιτος Γενικού Λυκείου και φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Διετέλεσε αρχισυντάκτης της κατηγορίας της Ιστορίας και υποδιευθυντής του OffLine Post. Φέρει ιδιαίτερη ακαδημαϊκή προτίμηση στη στρατιωτική ιστορία.